Извънземни отвличат полицай от Небраска през 1967 г.

west003
Мнения: 2525
Регистриран на: Пет Дек 17, 2010 1:30 pm

Извънземни отвличат полицай от Небраска през 1967 г.

Мнение от west003 »

През нощта на 3 декември 1967 г. в Ашланд, Небраска, млад полицай на име Хърбърт Ширмър става свидетел на извънземен космически кораб и се среща с неговите обитатели. Срещата се превръща в един от най-обсъжданите случаи на НЛО сред уфолозите. Около 2:30 ч. 22-годишният Хърб Ширмър шофирал патрулния си автомобил по американската магистрала 6 в посока към Небраска 63. Изведнъж той усетил нещо необичайно и загубил ориентация. По-рано, около 1:35 ч. през нощта, той проверявал местен обор и забелязал странно поведение на добитъка.

Изображение

Около 2:30 ч. Ширмър пресича магистрала 6, проверява някои имоти и стига до кръстовището с магистрала 63. Той забелязал странни червени светлини, които се носели над земята вдясно от него. Ширмър предположил, че това е просто камион, затова преминал през кръстовището, приближил обекта, спрял на 40 фута и включил фаровете на круизъра си. Той бил напълно изумен, когато видял, че обектът няма нищо общо с камион. Той блестял ярко и имал метално тяло. Полицаят също така забелязал, че от прозореца на регистрационната табела излизат мигащи светлини.

Полицейският служител Хърб Ширмър е нарисувал скица на НЛО, което е видял през декември 1967 г.
Изображение

"В доклада си по-късно той пише: "На 3 декември 1967 г., в 2:30 ч. сутринта, видях НЛО на кръстовището на (американска магистрала) 6 и (магистрала Небраска) 63. Ако искате вярвайте или не."

Той описва обекта като овална форма с размери 20 фута ширина и 15 фута височина. Той каза също, че когато се приближил до НЛО, той се издигнал на 50 фута над земята, издал силен звуков сигнал, внезапно хвърлил лъч светлина върху земята и изчезнал в небето.

По това време Щирмер помислил, че срещата му с извънземния кораб е приключила. Въпреки това, когато се върнал на станцията си, вече било 3 ч. сутринта, така че той загубил 20 минути между изчезването на кораба и завръщането си на станцията.

Изображение на пътя, по който Хърб Ширмър е видял извънземния космически кораб.
Изображение

Когато се прибира вкъщи, Ширмер си ляга, но не може да заспи заради силно главоболие. Той открива червен белег под лявото си ухо. Ширмер си води бележки в дневника си и записва всичко за срещата си с НЛО.

Веднага след като новината се появява в медиите, телефонът на Ширмер се напълва с шегаджийски обаждания. Един мъж му се обажда и казва, че е от Марс. Един ден го спрял собственикът на местен магазин за гуми и му казал: "Хърб, ако някога видиш друга летяща чиния и тя се приземи, кажи им (на извънземните), че искам да им продам комплект гуми."

На 17-годишна възраст Ширмър се присъединява към военноморските сили на САЩ и участва във войната във Виетнам, въпреки че никога не е подкрепял войната. След като служи във флота, той решава да се включи във правоохранителните органи.

Полицаят се мъчи да си спомни какво се е случило с него 20 минути след срещата с НЛО . Няколко месеца по-късно, през 1968 г., психологът от университета в Уайоминг д-р Лео Спринкъл провежда с него сеанс по хипноза, по време на който той успява частично да възстанови информацията, която е била изтрита от паметта му. Тези хипнотични сеанси са проведени от Комитета Кондън - проект на Университета в Колорадо, финансиран от Военновъздушните сили на САЩ.

Ширмер разказва, че двигателят на автомобила му е спрял и радиото се е изключило. Той видял нещо бяло и размита човекоподобна фигура да излизат от космическия кораб и да се приближават към полицейския му автомобил.

Скица на извънземния на Ширмер
Изображение

Извънземното същество го побутнало с някакво устройство и попитало: "Ти ли си пазачът на този град?" Ширмер отговорил: "Да, господине." И тогава извънземното го помолило да дойде с него.

Извънземните казали на Херб, че Земята е техният източник на енергия!
Изображение

Извънземното го отвежда в своя космически кораб, пълен със светлини, кабели и различни инструменти. Полицаят се запознал с няколко по-малки извънземни на борда. Те му казали, че в атмосферата на нашата планета летят и други летящи обекти от същия тип.

Той казал също, че извънземните имат бази в Съединените щати, но самите те идват от близка галактика и са останали на Венера за известно време . Извънземните заявили, че задвижващата им система се основава на обратния електромагнетизъм, а източникът им на енергия е Земята. Тяхната цел била да попречат на човечеството да унищожи Земята.

След по-нататъшно разследване, което включвало хипнотична регресия, Спринкъл, загрижен за предполагаемата пристрастност от негова страна, написал:

"Авторът [Спринкъл] смята, че има достатъчно емпирични доказателства в подкрепа на мнението, че съществуват следните явления: хипнотични процеси или различни нива на осъзнаване; екстрасензорно възприятие и психокинетични (sic) процеси (ESP или psi процеси); и космически кораби ("летящи чинии") от извънземни източници, управлявани от интелигентни същества, които изглежда провеждат интензивно изследване на Земята."

"Тъй като тези възгледи се различават от възгледите на много хора в днешното общество, авторът [Спринкъл] представя своите впечатления, като признава, че други наблюдатели може да са получили различни и дори противоречиви впечатления от интервютата със сержанта." Шмайер.

Комитетът Кондън единодушно отхвърля доклада на Ширмер като чиста заблуда и халюцинация. Д-р Спринкъл е на друго мнение, но не успява да ги убеди. Душевното състояние на пациента му не било блестящо.

"Оценката на тестовете за психологическа оценка, липсата на каквито и да било доказателства и интервюто с патрулиращия служител оставиха служителите на проекта несигурни дали съобщеното от полицая преживяване на НЛО е било физически реално", заключава комисията на Кондън.

Въпреки това историята за отвличането на Ширмер продължава да присъства на първите страници на вестниците през 70-те години. Той напуска Ашланд и се установява в северозападната част на САЩ на Тихия океан.

Ширмер умира през 2017 г., но преди смъртта си карикатуристът Майкъл Ясорка издава графичен роман "3 декември 1967 г.: Среща с извънземни" на партито по случай представянето му на 3 декември 2011 г. в Лос Анджелис. В романа той илюстрира историята на Ширмер в черно и бяло. Художникът, който също вярва в историята, посвещава романа на Ширмер.

Оттогава случаят се разследва от изследователи на НЛО и е трудно да се разбере какво да се каже за всичко това. Разбира се, забележително е, че Ширмер винаги се е придържал към историята си, дори въпреки подигравките и собствения си живот, който се разпада около него, така че може би това е индикация, че той може да казва истината или поне това, което наистина вярва, че е вярно. ? Или това е просто бълнуване на човек, който е загубил представа за реалността? Трудно е да се каже със сигурност, а случаят с Херберт Ширмер остава неразрешен.

Източник: nlo-mir.ru
Публикувай отговор