Заснеха НЛО над Елисейна

west003
Мнения: 2525
Регистриран на: Пет Дек 17, 2010 1:30 pm

Заснеха НЛО над Елисейна

Мнение от west003 »

Жители на Елисейна, селце намиращо се на около 28 км. югозападно от Мездра, наблюдавали светещ обект на небосклона. С такъв сигнал в редакцията на „Конкурент“ отишъл 64-годишният пенсионер Любен Кунчев. По професия е електротехник, работил е в авиацията.

Изображение

„Аз не съм шарлатанин, а сериозен човек, който има представа от летящи обекти“, обясни Кунчев. Той разказа, че в началото на декември 2013 г. в небето над Елисейна се появил светещ обект.

„Приличаше на звезда, но беше различно. Наблюдавано е в Перник и Мездра. Светеше отвътре“, допълни Любен Кунчев. Според него, светещият обект се появява всяка вечер по залез. Ставал видим към 17.45 часа и изчезвал час по-късно – в 18.45 часа.

„Стоеше на точно определено място на хоризонта на около 20 градуса между два баира“, обясни пенсионерът. Той наблюдавал светещия обект заедно със свои съселяни. Подали сигнал на спешния телефон 112, откъдето ги препратили към полицейското управление в Мездра. „Поговорихме си с полицаите и се посмяхме“, сподели Любен Кунчев. Според него, в момента е било нужно да дойдат специални части с техника за заснемане и да установят какъв е обектът.

„Искаме да знаем какво беше това и защо беше в небето над Елисейна. Виждахме го всяка вечер в продължение на 20 дена. Имаме и снимки. Наблюдавахме го и през бинокъл“, каза Кунчев. Обектът изчезнал по Коледа и оттогава не е виждан. Мъжът ни показа снимките на телефона си. Според него, не става въпрос за НЛО. „Не зная какво беше, но беше много красиво“, обясни Любен Кунчев.

Снимки: Любен Кунчев

Източник: konkurent.bg
Последно промяна от west003 на Сря Фев 26, 2020 3:26 pm, променено общо 1 път.
Владимир
Мнения: 49
Регистриран на: Пон Яну 03, 2011 12:31 pm

Re: Заснеха НЛО над Елисейна

Мнение от Владимир »

Надали е било стандартно НЛО, в смисъла, който влагаме в това понятие. Но за наблюдателите то се е оказало точно такова. Навярно става дума за астрономично явление, а не за атмосферен феномен. Нужно е да се произнесе астроном коя от двете планети-гиганти от нашата слънчева система (Сатурн или Юпитер) в даденото време се е виждала под този ъгъл. Не вярвам това да е била Венера, която обикновено се вижда около залез или преди изгрев и има подобно излъчване. Ако беше материален обект от близка зона (летателно средство с или без екипаж, вкл. разузнавателно устройство), то той би бил своевременно отразен от ВВС и неутрализиран, ако е външен за системата.
Публикувай отговор