Мистерията на Орион – древни структури

west003
Мнения: 2525
Регистриран на: Пет Дек 17, 2010 1:30 pm

Мистерията на Орион – древни структури

Мнение от west003 »

Мистерията на Орион – защо толкова много древни структури са ориентирани към Орион? В далечното минало, когато нашите велики предци са създавали своите структури, които са били толкова изумително красиви, какво са се надявали да ни съобщят? Защо толкова много исторически места, паметници и археологически сгради са ориентирани към съзвездието Орион?

Изображение

Това ли е мястото, откъдето произхождат нашите богове? През последните няколко десетилетия изследователите търсят отговорите на тези въпроси.

Нашите изобретателни предшественици построили единствени по рода си паметници, календари и „обсерватории“. Те им позволили да определят местоположението на близки и по-далечни небесни тела. Орион е едно от съзвездията, върху които древните хора са фокусирали най-много вниманието си. Дори в древни плочи, които датират отпреди 32 500 години, са открити изображения на съзвездието Орион.

Констатациите на изследователите, които изследвали древните хиперборейски светилища на Колския полуостров в Бяло море и ги свързват с конвенционалната линия, работят. Съзвездието Орион било изобразено на картата, която била създадена в резултат на това.

„Осцилиращата колона на Татев“, която е построена през годините 893 и 895 и може да се намери на арменска земя, е единствена по рода си част от астрономическо оборудване, което е обърнато към пояса на Орион. То е описано като „вечен страж на най-точното преброяване на пространство-времето.

Това конкретно съзвездие е свързано с голямо разнообразие от места по цялата планета. Броят на местата в списъка продължава да нараства експоненциално година след година, когато се откриват нови.

Изглежда, че всяка нация се опитва да демонстрира връзката си с всеобхватната космическа сила, като се асоциира с определеното съзвездие. В хода на историята това конкретно съзвездие е заемало позицията да бъде в географския и културен епицентър на цялата планета, включително Египет, Мексико, Стария Вавилон и Стара Русия.

От времето на древните гърци хората са го наричали Орион. Известно е на русичите, като те го свързват с Карла. Арменците го наричат Хайк (вярвайки, че това е светлината на душата на техния предшественик, застинала в небето). Орион чакра е името, дадено му от инките.

Но защо има толкова голямо значение, че Орион е там? Защо има толкова много археологически структури и паметници, които са обърнати към него и са подредени по начин, който корелира с неговото движение?

Изображение

Тази идея е представена от египетските пирамиди, които са земни копия, триизмерна карта и имитация на най-ярките звезди в Орион. „Това, което е горе, е идентично с това, което е долу“, гласи този принцип. И не само тези конкретни сгради. Двете пирамиди на Теотиуакан и храмът на Кетцалкоатъл са разположени в една и съща посока една спрямо друга.

Ако можете да повярвате, има прилики между пояса на Орион и трите големи вулкана на Марс, според откритията на някои изследователи. Просто съвпадение? Или са резултат от човешка дейност, а не естествени вулкани? … Не сме сигурни.

Възможно е тези „знаци“ да са останали на всички планети в Слънчевата система. Ако е така, списъкът може да продължи вечно. Това обаче съвсем не е основният момент. Какво се опитват да кажат древните хора, които са построили пирамидите? Коя концепция са се надявали да предадат на своето потомство много поколения по-късно?


Мистерията на Орион – мистериозната връзка

Древните египтяни вярвали, че техните богове се спускат от небето във формата на хора и летят от съзвездията Орион и Сириус. Орион и особено звездата Ригел (най-ярката звезда в съзвездието Орион), е бил свързан в умовете им първоначално с бог Сах, а след това с Озирис, богът на подземния свят. Звездата Сириус е изображение на богинята Изида.

Приликите с Озирис не са случайни, както отбелязват редица учени в собствените си трудове. Орион, великият ловец, е първият образ на Бог, който се появява в човешкия ум. Той е разпознаваем за всички, които живеят на Земята.

Хопи връзка – Централна Америка е дом на индианците Хопи, чиито каменни домове наподобявали проекция на съзвездието Орион по време на лятното и зимното слънцестоене.

Има школа на мисълта, която твърди, че съзвездието Орион е портал към паралелна триизмерна вселена, която е както по-стара от нашата собствена, така и в по-напреднало състояние на развитие. Може би именно от това място предците на нашия вид за първи път са влезли в Слънчевата система. Дали ще разберем един ден отговорите и нашата история? Ще чакаме!


Източник: kakda.org
Публикувай отговор