Мистериозното НЛО от Кексбърг и загадъчно откритие на Марс

west003
Мнения: 2525
Регистриран на: Пет Дек 17, 2010 1:30 pm

Мистериозното НЛО от Кексбърг и загадъчно откритие на Марс

Мнение от west003 »

На 9 декември 1965 г. нещо необичайно пада от небето и се приземява в гората край Кексбърг, Пенсилвания. Свидетели го описват като метален предмет с формата на жълъд със странни маркировки. Това необяснимо събитие плени както ентусиастите, така и скептиците на НЛО. Междувременно интригуващо откритие на Марс предизвика допълнителен дебат за извънземния живот и потенциалните му връзки със Земята.

Изображение


Странно откритие на Марс

През 2021 г. особена двойка дълги успоредни линии, водещи до полузаровен диск на Марс, привлече вниманието на изследователите. Дискът, оценен на между 12 и 15 метра в диаметър, се отличава с идеално оформен ръб на полумесец. Някои спекулираха, че това може да са останки от катастрофирала летяща чиния, което повдигна въпроси за нейния произход и предназначение.

Изображение

Теории за марсианските цивилизации и извънземните посетители

Джордж Хаас, директор на The Cydonia Institute, предполага, че древни цивилизации, като Cydonians, може някога да са процъфтявали на Марс. Той посочва доказателства за пирамидални структури и могили на Червената планета, които се противопоставят на естествените обяснения. Хаас обаче вярва, че тези цивилизации са изчезнали преди милиони години след ядрен Армагедон.

Някои спекулират, че катастрофиралото НЛО на Марс може да бъде свързано със „Сивите“, извънземен вид, за който се смята, че е посещавал Земята от хилядолетия. Предполага се, че тези извънземни същества може да са преживели подобна катастрофа в Розуел и да са загубили контрол над превозното си средство и на Марс.


Експертите преценяват

Астрофотографът Андрю Маккарти твърди, че гладката форма на полумесец на марсианския диск може потенциално да бъде топлинен щит от неуспешна сонда. Въпреки това той също така отбелязва, че ширината и дълбочината на изкопа около обекта изглеждат несъвместими с катастрофа на топлинен щит.

Геологът от НАСА Боб Андерсън предлага алтернативно обяснение за мистериозното образувание, заявявайки, че то се намира в Candor Chasm, област с вулканични равнини и комбинация от седиментни слоеве и потоци от вулканична лава. Според Андерсън успоредните линии са древни геоложки пукнатини и перфектната извивка на обекта може да се дължи на моделите на вятъра.


Заключение: необясним феномен

Въпреки различните теории, НЛО-то от Кексбърг и марсианският диск остават необясними феномени. Докато теорията на д-р Андерсън предлага правдоподобно обяснение за марсианската формация, аргументът на Маккарти за перфектната крива на обекта повдига въпроси. Докато не успеем да разгледаме по-отблизо тези открития, мистериите на НЛО-то на Кексбърг и марсианския диск продължават да пленяват въображението ни и да подхранват дебатите за възможността за извънземен живот.




Източник: www.latest-ufo-sightings.net
Публикувай отговор