Сенатор Марко Рубио: шокиращи разкази за НЛО

west003
Мнения: 2525
Регистриран на: Пет Дек 17, 2010 1:30 pm

Сенатор Марко Рубио: шокиращи разкази за НЛО

Мнение от west003 »

Американският сенатор Марко Рубио разкрива, че все повече информатори от Пентагона имат "преки сведения" за тайни програми за издирване на катастрофирали НЛО.

Изображение

Републиканският сенатор от Флорида заяви, че служители с "много високи допуск", които са заемали "високи постове в нашето правителство", са излезли с "непосредствени сведения или твърдения от първа ръка" за строго секретни правителствени програми.

Бившият офицер от военновъздушните сили Дейвид Груш влезе в световните новини по-рано този месец, когато заяви, че извънземни кораби и тела са били открити и конструирани от служители на САЩ.

Груш отбеляза, че тези същества са предпазливо описвани като "нечовешки интелект" от вътрешните лица в тези строго секретни програми, защото дори експертите не могат да кажат със сигурност откъде наистина идват тези същества.

Сенатор Рубио заяви, че някои от тези свидетели, които са говорили с Комисията по разузнаване на Сената - където Рубио е заместник-председател - вероятно са били някои от същите лица, споменати от Груш.



"Много от тези хора се обърнаха към нас още преди да бъдат въведени тези защитни механизми за подаване на сигнали за нередности", каза Рубио пред NewsNation на 26.06.2023 г.

Груш, ветеран от военновъздушните сили, който е работил в Националната агенция за геопространствено разузнаване (NGA) и в NRO, заяви пред главния инспектор, че е бил изправен пред незаконно отмъщение за своите разследвания на същите тези строго секретни програми за НЛО.



От своя страна, през юли 2022 г. генералният инспектор определя жалбата на Груш като "достоверна и спешна" - препращайки я наред с други до директора на Националното разузнаване на САЩ Аврил Хейнс и до сенатската комисия по разузнаването на самия Рубио.

Сенатор Рубио, който е заместник-председател на сенатската комисия по разузнаването, подчерта, че е имало подобни надеждни заплахи към други неназовани свидетели на комисията, към техния живот и препитание.


Не се опитвам да бъда уклончив - каза сенатор Рубио, - но се опитвам да защитя тези хора.


Някои от тези хора все още работят в правителството и честно казано, много от тях са много уплашени - отбеляза републиканецът от Флорида, - страхуват се за работата си, страхуват се за разрешенията си, страхуват се за кариерата си, а някои откровено се страхуват да не им се случи нещо лошо.

Коментарите на Рубио илюстрират нуждата от новосъздадената от Конгреса защита на лицата, сигнализиращи за НЛО, която беше въведена миналата година чрез двупартийно изменение на Закона за националната отбрана.


Но коментарите на сенатора помагат да се обяснят и смелите неотдавнашни стъпки на сенатската комисия по разузнаването.


Миналата седмица комисията единодушно прие разпоредба за прекратяване на цялото федерално финансиране на всяка тайна програма за обратно инженерство на НЛО, независимо дали се провежда от правителството на САЩ или е скрита в частния сектор чрез изпълнител на отбранителни услуги.

Комитетът на Intel внимателно подбра думите си, като се насочи към всички програми за реверсивно инженерство, включващи неидентифицирани кораби с "неземен" или "екзотичен" произход.

Въпреки шокиращата директност на тези законодателни стъпки, Рубио беше по-предпазлив относно пълната достоверност на тези високопоставени информатори и техните твърдения.

Не ги намирам нито за недостоверни, нито за достоверни - заяви сенатор Рубио пред кореспондента на NewsNation във Вашингтон Джо Халил. 'Разбирайте, че някои от тези твърдения са неща, които са извън сферата на това, с което някой от нас някога се е сблъсквал'.


По-рано този юни директорът на AARO Шон Къркпатрик пусна военно видео с НЛО от 2022 г., заснето от безпилотен самолет MQ-9 Reaper в Близкия изток, за консултативната група по НЛО на НАСА. Виждаме тези ["кълба"] по целия свят - каза той, - и виждаме как те правят много интересни видими маневри.
Изображение

Според Рубио самият брой и авторитет на свидетелите от първа ръка, които са информирали комисията по разузнаването, са причина за безпокойство и заслужават повече внимание.

Повечето от тези хора в определен момент, а може би и в момента, са заемали много високи разрешения и високи постове в нашето правителство - отбеляза Рубио.

"Така че се питате: Какъв стимул биха имали толкова много хора с такава квалификация да излязат и да си измислят нещо?"

Това са сериозни хора - каза Рубио.

Предвид авторитета на тези източници и нестабилността на твърденията им, сенаторът призова за "зряло разбиране" от страна на колегите си законодатели, политиците и широката общественост, като заяви, че е длъжен да "приема информацията без предразсъдъци или прибързани заключения в една или друга посока".

"Опитваме се да съберем колкото се може повече информация", каза Рубио.

Източник: dailymail.co.uk
Публикувай отговор