Учен твърди, че е намерил останките на извънземен кораб

west003
Мнения: 2525
Регистриран на: Пет Дек 17, 2010 1:30 pm

Учен твърди, че е намерил останките на извънземен кораб

Мнение от west003 »

Ави Льоб от Харвардския университет твърди, че е открил отломки от извънземен космически кораб на дълбочина около 1,7 км на дъното на Тихия океан близо до остров Манус край бреговете на Папуа Нова Гвинея. Това е същият учен, който настоява, че такъв междузвезден обект като Оумуамуа всъщност е космически кораб на представители на извънземна разумна цивилизация.

Изображение

Още през 2014 г. учените предположиха, че на Земята е паднал метеорит, който идва от друга звездна система. Според предварителните оценки той е бил много по-силен и е имал много по-голяма скорост от всички известни метеорити, паднали на Земята. Този междузвезден метеорит за първи път е кръстен CNEOS1 на 2014-01-08 и след това е преименуван на IM1.

Ави Льоб, който настоява, че не сме сами във Вселената и вярва, че междузвезден обект като „Оумуамуа“ всъщност е интелигентен извънземен космически кораб, предполага, че IM1 може да е извънземен космически кораб, пише Daily Mail.

Изображение

Той събра необходимите средства за организиране на експедиция до мястото на предполагаемото падане на междузвезден обект в Тихия океан край бреговете на Папуа Нова Гвинея. Ави Льоб каза, че този обект се е разпаднал на малки парчета желязо по време на навлизането в земната атмосфера и те могат да бъдат намерени, за да се намерят доказателства за техния изкуствен произход.

Изображение

Приблизително 20 членове на експедицията отидоха до предполагаемото място на удара на междузвездния обект на 14 юни 2023 г. В продължение на две седмици учени, използващи много силен магнит, търсеха на дъното отломки от евентуален извънземен космически кораб. В резултат на това бяха намерени 50 почти идеално кръгли малки железни сфери, които се намираха точно на мястото на падането на IM1.

Изображение

Като се има предвид тяхната невероятна сила, отломките вероятно произхождат от друга звездна система, каза Льоб, и може да са фрагменти от изкуствен обект. Тоест може да бъде създаден от високоразвита извънземна интелигентна цивилизация. Льоб вярва, че тези малки сфери може да са първото доказателство, че извънземен космически кораб е кацнал аварийно на Земята.

Изображение

Предварителен анализ на състава на малките сфери показа, че те са съставени главно от желязо и по този начин Льоб успя да докаже на критиците си, че грешат, когато не вярват в такава версия. Сега учените ще доставят намерените фрагменти в лабораторията за цялостен, по-задълбочен анализ.

Според Льоб дори тези сфери да не са част от изкуствено създаден обект, а да са с естествен произход, за първи път учените ще анализират състава на междузвезден обект. И във всеки случай това е историческо събитие.

Учените ще се опитат да открият откъде точно може да е дошъл IM1 и ако се докаже изкуственият му произход, тогава ще може да се разбере откъде извънземни са го изстреляли в космоса, казва Льоб.

Струва си да се каже, че Льоб има много критици в научната общност, които смятат идеите му за извънземни за неправдоподобни. Може би анализът на IM1 ще докаже за първи път съществуването на извънземен разум. Остава само да изчакаме резултатите от изследването.

Източник: Daily Mail
Превод: glasnews.bg
Публикувай отговор