НАСА публикува доклад за НЛО

west003
Мнения: 2525
Регистриран на: Пет Дек 17, 2010 1:30 pm

НАСА публикува доклад за НЛО

Мнение от west003 »

НАСА обяви, че изучаването на неидентифицирани летящи обекти (НЛО) ще изисква нови научни техники, включително и модерни спътници, както и промяна в начина, по който се възприемат НЛО, съобщи Асошиейтед прес.

Космическата агенция на САЩ публикува резултатите от едногодишните си проучвания на НЛО в 33-страничен доклад. Авторите му от независим екип, ангажиран от НАСА, предупреждава, че отрицателните възприятия, свързани с НЛО, пречат на събирането на данни, пише БТА. Но официални представители казаха, че участието на НАСА би следвало да намали стигмата върху явленията, определяни от НАСА като неидентифицирани аномални феномени (НАФ).

Изображение

На този етап няма причина да заключим, че съществуващите съобщения за НАФ имат извънземен произход, се посочва в доклада. Авторите на доклада - екип от 16 експерти, отбелязват, че изкуственият интелект и машинното обучение са важни за идентифициране на редки явления, включително и НЛО.

На единствената си публична среща по-рано тази година членовете на независимия авторски екип, подбрани от НАСА, настояха, че няма категорични доказателства за извънземен живот, свързван с НЛО.

Учени, експерти по авиация и изкуствен интелект и пенсионираният астронавт от НАСА Скот Кели, първият американец, прекарал почти цяла година в космоса, участват в независимия екип, който не е имал достъп до класифицирана информация. Специалистите са разчитали на некласифицирана информация в опита си да разберат по-добре необяснимите явления и обекти.

От НАСА казаха, че не може да се направят научни заключения въз основа на толкова малко висококачествени наблюдения. Правителството има предвид наблюдения на необясними НАФ срещу НЛО.

Началото на изследването бе преди година и струва под 100 000 долара.

Източник: obekti.bg
Публикувай отговор