Мистерията на "триъгълника в Аляска"

west003
Мнения: 2525
Регистриран на: Пет Дек 17, 2010 1:30 pm

Мистерията на "триъгълника в Аляска"

Мнение от west003 »

В рядко населен район на Аляска, където са наблюдавани стотици случаи на НЛО и "снежен човек", от 1970 г. насам са изчезнали 20 000 души.

Докато мнозина са чували за Бермудския триъгълник - част от океана в Карибския басейн, известна с мистериозни самолетни и корабни катастрофи, така нареченият триъгълник в Аляска успява да се промъкне до голяма степен под обществения радар, въпреки че броят на изчезналите лица е повече от два пъти по-висок от средния за страната.

Разположен между Джуно, Анкоридж и малкото градче Бароу, районът е известен като огнище на паранормална активност.

Изображение


Обясненията за странния феномен варират от извънземна дейност до мощни електромагнитни полета в района, подобни на тези в Бермудския триъгълник.

Местните легенди говорят за "снежен човек", който тероризира градовете. Сред тях е и едно селище, наречено Портлок в южния край на полуостров Кенай, което е изоставено през 50-те години на ХХ век, след като жителите му са "нападнати и убити" от неизвестно същество, наречено Нантинак.

Въпреки че Аляска е населена само с един процент от населението, в нея има най-много изчезнали хора в сравнение с всички останали щати - средно 42,16 на 100 000 души, според World Population Review.

Следващият щат с най-много изчезнали лица е Аризона с 12,28, което е два пъти повече от средното за страната - 6,5 души на 100 000 души.

Едно от първите изчезвания, които предизвикват интерес към триъгълника на Аляска, е през 1972 г., когато американските представители Хейл Богс и Ник Бегич, заедно с един помощник и техния пилот изчезват след предполагаема самолетна катастрофа.

Народният представител Никълъс Белгич изчезва през 1972 г. заедно с колегата си Хейл Богс, помощник и пилот по време на полет през Триъгълника на Аляска. Смята се, че самолетът се е разбил, въпреки че никога не са намерени останки.
Изображение

Смята се, че групата е пътувала от Анкоридж до Джуно, когато е паднала, въпреки че въпреки почти 40-дневното издирване не са намерени нито останки, нито тела.

Неотдавна 43-годишната Шана Оман изчезна, докато гостуваше на приятел във Феърбанкс на 3 юни 2019 г. Оман се е уговорила да се прибере у дома с приятел, но така и не се е появила и не се е прибрала.

Тя си тръгва без никакви вещи и без кучето си, а изчезването й озадачава властите, които дни наред я издирват с помощта на хеликоптери и кучета.

Родената в Аляска Шана Оман е трябвало да се върне обратно в жилището си в Ийгъл Ривър след посещение на приятел на 3 юни 2019 г., но повече не е видяна.
Изображение

Дори опитните природолюбители не са в безопасност. През 2011 г. 43-годишният планински спасител Джералд Дебери излиза с група в Белите планини на около 70 мили северно от Феърбанкс, за да търси изчезнала жена, но така и не се връща от експедицията.

Година по-късно всъдеходът му е открит с изключен двигател, но без следа от собственика му.

Планинският спасител Джералд Дебери изчезва през 2011 г. по време на спасителна мисия, въпреки че познава района и е обучен да оцелява на открито.
Изображение

Като обяснение на масовите изчезвания в района се изтъкват различни конспиративни теории.

Изследователят на терена Кен Герхард заяви пред History Channel, че триъгълникът може да е "злокобен вихър" - зона с форма на ромб с повишена електромагнитна сила.

Той каза: "Теорията е, че тези конкретни области са свръхзаредени с геоелектромагнитна енергия и това изобилие от електромагнитна енергия води до някои странни неща".

В новия документален филм на Discovery са интервюирани хора с някои от най-убедителните паранормални преживявания. Сред тях е Уес Смит, който е видял "много странни" триъгълни обекти, летящи без да издават звук.

Той казва: "Сякаш всичко, на което някога са те учили, е излязло през прозореца, защото как е възможно това?"

Експертът по НЛО Деби Зигелмайер заяви пред Daily Star, че малобройното население на Аляска я прави "привлекателна" за извънземните.

Те могат да отидат, където си поискат - каза Деби, която е следовател на Звездния екип на MUFON. "Това е привлекателността на Аляска".

В триъгълника на Аляска се намират 17 от 20-те най-високи върхове в САЩ и половината от дивата природа в страната.
Изображение

MUFON смята, че извънземните може да се опитват да шпионират военните технологии, изложени в триъгълника на Аляска, и посочва, че броят на наблюденията на НЛО се е увеличил след Втората световна война.

Според местните жители снежните човеци се разпореждат на територията.
Изображение

Едно от най-големите изчезвания е загубата на 44 военнослужещи на борда на самолет Douglas C-54 Skymaster на път от Аляска за Монтана. Въпреки една от най-мащабните съвместни издирвателни и спасителни мисии на канадските и американските власти, от тях така и не е открита никаква следа.

Междувременно криптозоологът Клиф Баракман заяви пред изданието, че в пустинята на Аляска може да се крие "всичко, с всякакви размери".

Той каза: "При толкова много фантастични местообитания и толкова малко хора, с които да се конкурират, снежните човеци на практика управляват Аляска".

Източник: dailymail.co.uk





Публикувай отговор