Астронавтът на МКС Скот Кели не е направил снимка на НЛО!

west003
Мнения: 2525
Регистриран на: Пет Дек 17, 2010 1:30 pm

Астронавтът на МКС Скот Кели не е направил снимка на НЛО!

Мнение от west003 »

На 233-ия му ден в орбита на международната Космическа станция ( МКС ) астронавтът Скот Кели направи и постна в туитър на 16 ноември 2015 г. красива снимка на Индия през нощта, както се вижда от неговата космическа гледна точка.

Астронавтът на МКС Скот Кели, чрез https://twitter.com/StationCDRKelly/status/666042034633883649/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw :
Изображение

Снимка като тази е доста типична от гледна точка на астронавт. Сред нещата, които можете да видите са:
Светът отдолу през нощта, пълен с градски светлини, атмосфера и въздушно сияние и тънкия зелен слой от флуоресциращи атоми,
Звездите в нощното небе, включително някои разпознаваеми и ярки, заедно с кратки петна поради лека дълга експозиция и бързо движение на космическата станция,
И странен, разширен обект в горната част на рамката.

Ако маркираме това, което виждаме, и приближим, може да откриете нещо ужасно завладяващо.

Потребител на Twitter - Santosh - https://twitter.com/csantoshc/status/666307532319797248:
Изображение

Изображение

Какво точно, е това нещо? Интернет, след като откри тази снимка, бързо се потопи в спекулации какво може да е това.

Разбира се, когато имате интернет спекулации с неидентифициран обект, не след дълго ще започнете да чувате тълпа, която вика за НЛО, или по-точно, извънземни.

И е трудно да се опровергае, че този обект не изглежда, поне от тази гледна точка, като нещо, което може би сте виждали преди в определен франчайз на научна фантастика. Поне, когато го видях за първи път, умът ми беше точно тук.

Фрагмент от "Империята отвръща на удара", "Междузвездни войни", епизод V, на Super Star Destroyer, Executor.
Изображение

Но трябва да запомните нещо, когато става въпрос за наука и особено когато става дума за обяснение на нещо неочаквано: преди да обмислите сериозно каквито и да било нови обяснения за неочакван феномен, трябва да изключите всички светски обяснения . Това означава, че преди дори да сме готови да приемем възможността за извънземни, НЛО или друго обяснение, което би довело до ново откритие от всякакъв вид, трябва да включим всички неща, които ние знаем, че съществуват.

И в този случай това включва съществуването на цялостната по-голяма структура на самата космическа станция, която често се заснема на преден план на снимки, направени на борда на космическия кораб.

Изображение

Обикновено на тези снимки се вижда достатъчно голяма част от МКС, така че няма неяснота в това, което гледате. Но на снимката на Скот Кели е малко по-фина. Виждате ли, повечето от това, което се снима, е напълно извън видимостта и малкото, което се вижда, нито излъчва, нито отразява светлина в момента. Но това има малка част от МКС е видима и по-осветена от слънцето снимка на този регион може да ви помогне да го идентифицирате.

Вероятно не е ясно, но малкият сив цилиндър, който прилича на "кутия с риба тон" без етикет, е прозорецът на Lab Shutter на модула Destiny Lab, инсталиран на борда на модула Columbus на ESA. Тази "кутия с риба тон" също е силно отразяваща и така, ако върху МКС пада слънчева светлина или са включени външни светлини от самата МКС, ще видите няколко ярки петна, които блестят от този модул.

Въпреки че не е очевидно, че това е това, което гледате на снимката на Скот Кели, друга подобна снимка наистина подчертава с голяма сигурност, че това е отражение от прозореца на Lab Shutter - с HDEV (или Система за наблюдение на Земята с висока разделителна способност ) и UHF антената на преден план — и не НЛО.

НАСА, от Olivia D’Souza at https://twitter.com/Olivia_Dsouza/status/666913858179629056 :
Изображение

Можете ли да видите едни и същи две функции, които ви изскачат и на двете изображения?

Нека това бъде урок за предпазливост за вас: колкото и да ни се иска да вярваме в сензационното, да вярваме в разтърсващата Земята възможност за промяна на парадигмата, много по-важно е да бъдем предпазливи и да се уверим, че изчерпваме всичко известни възможности, преди да признаят грандиозното.
Както Ричард Файнман беше толкова запален да ни напомни на всички:
Първият принцип е, че не трябва да се заблуждавате, а вие сте най-лесният за заблуждение.

Източник: https://bg.gov-civ-guarda.pt/fantasy-genetics-is-most-important-114940
Публикувай отговор