Съобщенията за НЛО в Унгария вече не са тайна!

west003
Мнения: 2525
Регистриран на: Пет Дек 17, 2010 1:30 pm

Съобщенията за НЛО в Унгария вече не са тайна!

Мнение от west003 »

Има многобройни сведения за НЛО в Унгария, но те са били пазени в тайна в продължение на десетилетия. Например един от най-големите доставчици на стрийминг направи документална поредица относно т.нар. документи за НЛО, в която Унгария се споменава сред страните, в които често се наблюдават НЛО.

Според унгарския таблоид Blikk неотдавнашно изявление на служител на американските тайни служби за извънземен живот е предизвикало обществен отзвук. В резултат на това Сенатът вече организира изслушването му. По-рано Дейвид Груш заяви пред членовете на американския Сенат, че някои учени се опитват да пресъздадат устройства, които са били направени от форми на живот извън планетата Земя. Той допълни, че никой от политиците или други лица, вземащи решения, не знае за този план.

https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/ufo-megfigyeles-kutatas-urhajosok-aktak-szivarogtatas-idegenek-titkos-vadaszpilota/dn97jd0

Изображение

Г-н Груш изглежда надежден за много хора, тъй като е работил за американските тайни служби в продължение на 14 години на ръководни постове. Блик смята, че съобщението на г-н Груш е предназначено за властите, за да подготвят обществеността за потвърждаване на твърдението, че не сме сами във Вселената.

Изображение

Съобщения за НЛО има и в Унгария. Документална поредица споменава Унгария сред страните с най-чести наблюдения в световен мащаб. Въпреки това няма органи, които официално или тайно да наблюдават подобни дейности и да ги анализират.

В Унгария любителите се занимават с наблюдения на НЛО. Сред тях е и Ласло Мишколчи, който редовно прекарва дни в четене на съответните доклади в Историческия архив на унгарската Държавна сигурност и архивите за военна история на Унгария. Той анализира хиляди доклади от последните десетилетия.

Вече не се пази в тайна

Интересно е, че наблюденията на НЛО са достъпни за обществеността до 1992 г. След тази година обаче те са поверителни. Първите такива документи се появяват през 50-те години на миналия век и разказват за събития, при които членове на унгарските въоръжени сили виждат необясними обекти във въздуха.

В един от докладите се говори за неизвестен летящ обект над военновъздушната база Ташар. Войниците дори не са могли да определят точната му форма заради оптично явление в близост до него. Докладът е от 1969 г. и 16 самолета МиГ-21 излитат, за да го хванат.

През януари 2023 година бивш войник се свързва с г-н Мишколчи, за да разкаже за ярък коничен обект в небето, недалеч от казармата, в която е живял. Той казал, че познава всички летящи обекти, безпилотни самолети и наземни осветителни системи, но това било различно. Затова трябвало да подаде доклад за него. Мишколчи заяви, че унгарските въоръжени сили трябва да последват разследванията, проведени в САЩ, и да проучат проблема по-научно.

Blikk попита унгарското министерство на отбраната дали се занимава с анализа на наблюденията на НЛО. От там написаха, че никога не са откривали следи от извънземни дейности във въздушното пространство на Унгария. Дюла Кнол, пенсиониран полковник и бивш пилот, е сред хората, които са видели неидентифицирани летящи обекти по време на полет. Сега той е на 93 години, но си спомня за срещата си, която се е случила през 1960 г.

Той летял със самолет МиГ-17 на височина 4 хиляди метра и видял светлинен източник, който се движел към него с висока скорост. Той преминал на 500 метра от него и блестял като Слънцето. НЛО било сферично с диаметър 20-30 метра. Опитал се да го хване, но след това обектът се отдалечил.

Blikk попита унгарската програма за астронавти HUNOR дали в програмата за обучение е включено разглеждането на извънземен живот. Оршоля Ференци, министерски комисар по космическите изследвания, заяви, че програмата не включва такива елементи.

Източник: dailynewshungary.com
10/06/2023
Публикувай отговор