Разбулиха мистерията с НЛО-то в небето на Швеция

west003
Мнения: 2525
Регистриран на: Пет Дек 17, 2010 1:30 pm

Разбулиха мистерията с НЛО-то в небето на Швеция

Мнение от west003 »

Наскоро в социалните медии избухна полемика относно мистериозно НЛО, препускащо в небето със свръхзвукова скорост. Краткото видео, което обиколи социалните мрежи, впечатли много потребители, карайки ги да се чудят: „Какъв е този обект?“

Видеото, заснето в зърнисто черно и бяло, показва странен обект с продълговата форма, който прилича на кръстоска между класическо НЛО и космически кораб. Но най-интересното е структурата, прикрепена към пода му, подобна на кила на лодка, добавяйки мистерия към този небесен феномен.

Въпреки това, преди фантазиите да стигнат твърде далеч, журналистите от Ройтерс се опитаха сами да разрешат тази мистерия. Оказа се, че видеото е създадено от самопровъзгласил се „3D артист“, който лесно опроверга всички хипотези, като заяви, че материалът е създаден с помощта на софтуера за 3D рендиране Blender.



Оказа се, че не е НЛО, нито извънземни, а просто творчески експеримент на художник. И докато някои може да са разочаровани от липсата на извънземно нашествие, този инцидент е още едно напомняне колко е важно да проверявате фактите и да не вярвате на всичко, което виждате онлайн.

Ако все още не сте гледали това невероятно видео, можете да го гледате по-долу. Нека тази история ни послужи като урок, за да ни напомни за необходимостта от критично мислене в дигиталната ера.

Източник: blitz.bg
Публикувай отговор