Никола Тесла смятал, че е получил съобщение от разумни извънземни, и обещавал радиовръзка с Марс

west003
Мнения: 2525
Регистриран на: Пет Дек 17, 2010 1:30 pm

Никола Тесла смятал, че е получил съобщение от разумни извънземни, и обещавал радиовръзка с Марс

Мнение от west003 »

Когато чуете името Тесла, вероятно се сещате за все по-популярната марка електрически автомобили, собственост на Илон Мъск. Но името всъщност ни връща много по-назад. Тази компания е кръстена на инженера и изобретател Никола Тесла. През живота си той създава много неща, които са оформили живота на хората днес.

Изображение

В допълнение към постиженията си той също твърди, че получава съобщение от някакъв вид от Космоса. Но дали Тесла наистина е бил в комуникация с Марс в началото на 90-те години на ХХ век?

Какво казва Никола Тесла за комуникацията с Марс?

Според Библиотеката на Конгреса Тесла веднъж заявил, че "получава радиокомуникации" от Марс. Историята била силно подхваната от пресата по онова време и новината за казаното от изобретателя се разпространила из САЩ. „Наблюдавах електрически действия, които изглеждаха необясними“, казва Тесла в писмо до американския Червен кръст през 1900 г. според НАСА. В писмото Тесла продължава да казва, че каквото и съобщение да мисли, че е получил, е „бледо и несигурно“, но е достатъчно, за да повярва, че е получил някакво съобщение от друг свят. То било под формата на три почуквания едно след друго.

Статия от Richmond Times предлага обширно описание и коментар на предполагаемото му откритие. „Докато той седял до своя инструмент на хълма в Колорадо, в дълбоката тишина на този строг, вдъхновяващ регион, където стъпваш върху злато и главата ти докосва съзвездията – докато седял там една вечер, сам, вниманието му, изключително живо в този момент, било привлечено от слаб звук от приемника – три приказни почуквания, едно след друго, на фиксиран интервал. Кой човек, който някога е живял на тази земя, не би завидял на Тесла в този момент!“ Въпреки че предполагаемите комуникации на Тесла с Марс привлекли медийното внимание, те не заинтересували научната общественост.

Но означава ли това, че е било недоразумение и изобретателят всъщност не е чул сигнал от Марс?

Вярно ли е твърдението за комуникацията с Марс? Библиотеката на Конгреса заявява, че Тесла всъщност не е получавал никаква комуникация от Марс. Документален филм на History проследява това, което изобретателят смята, че е чул, озаглавено „Древните извънземни. Междузвездните комуникации на Тесла“. В него се говори за това как Тесла, изглежда, е бил "обсебен" от комуникацията с Марс, след като е чул тези три звукови сигнала. всъщност той прекарвал голяма част от кариерата си, опитвайки се да изобрети машина, която може да отведе хората в Космоса.

Целият епизод е достъпен в YouTube.


Научната общност не само не вярвала на Тесла, когато ставало въпрос за комуникация с Марс, но той също бил наречен „луд учен“ и може дори да е загубил шанса си за Нобелова награда поради това. Не е ясно точно откъде са дошли тези три почуквания, които той е чул, но за мнозина по онова време това било гаф в кариерата му, който сякаш засенчил другите му постижения.

Независимо от мнението на другите Тесла вярвал, че хората не може да бъдат единствените интелигентни форми на живот в галактиката, така че не е изненадваща вярата му в друг живот. И поради репутацията, която си спечелил от невероятния си интелект и способности, мнозина са на мнение, че той е бил способен и дори е влязъл в контакт с други планети.

Въпреки че "комуникацията" на Тесла с Марс, изглежда, е имала отрицателно въздействие върху кариерата му, той не е единственият човек по това време, който твърдял, че е имал взаимодействие с Червената планета. Няколко религиозни лидери по онова време направили подобни твърдения, както е отбелязано във филма на History. Но те може да не са получили същата реакция като изобретателя, защото научните и религиозните общности не са известни с това, че винаги се разбират.

Източник: Actualno.com
Публикувай отговор