Съветски сонди са заснели живи същества на Венера?

west003
Мнения: 2525
Регистриран на: Пет Дек 17, 2010 1:30 pm

Съветски сонди са заснели живи същества на Венера?

Мнение от west003 »

Открити са появяващи се, променящи се или изчезващи обекти, чиято поява е трудно да се обясни с шум, съобщава руски учен - препечатано от сайта: http://www.factor-news.net/index_.php?cm=12&id=25120

На снимки, направени на Венера през 80-те години на миналия век от съветски сонди, има движещи се обекти, които може да имат "свойства на живи същества", заяви главният научен сътрудник към Института за космически изследвания на Руската академия на науките Леонид Ксанфомалити, съобщава РИА-Новости.

"Открити са появяващи се, променящи се или изчезващи обекти със значителни размери от дециметър до половин метър, чиято поява е трудно да се обясни с шум", пише ученият в статия, публикувана в списание "Астрономически вестник".

Според автора, нов анализ на резултатите от предишните мисии на Венера е предизвикан, заради "огромен поток от нови резултати от изследвания на екзопланети с умерена маса, сред които трябва да има и тела с физически условия, близки до Венера".

В статията си, изследователя анализира изображения от "Венера 13" и "Венера-14". Най-много привличат вниманието девет панорами от "Венера 13", изпратени на 1 март 1982 за два часа и шест минути. В тези панорами Ксанфомалити открил няколко обекта, които се появяват и изчезват в серия от последователни снимки.

Сред тях - "диск", променящ формата си, "черна кръпка", която се появява на първата снимка за измерване на механичните свойства на почвата, а след това изчезна, и "скорпион", който по структура прилича на големите земни паяци или насекоми.

По-специално, "скорпион" се появява на 90-та минута от включване на камерата, но след 26 минути изчезва и на негово място оставя бразда в земята.
west003
Мнения: 2525
Регистриран на: Пет Дек 17, 2010 1:30 pm

Re: Съветски сонди са заснели живи същества на Венера?

Мнение от west003 »

Има опровержение на американците от НАСА:
http://www.ufo.bg/forum/viewtopic.php?f=26&t=122
Публикувай отговор