Учени открили извънземни микроорганизми в атмосферата ни

west003
Мнения: 2525
Регистриран на: Пет Дек 17, 2010 1:30 pm

Учени открили извънземни микроорганизми в атмосферата ни

Мнение от west003 »

Извънземни микроорганизми са били открити в атмосферата на Земята от учени от британския Университет в Шефилд, които издигнали метеорологичен балон на 27 км височина, по време на преминаването на метеоритния дъжд „Персеиди”, съобщава „Скай Нюз”.

Изображение

Микроорганизмите били засечени, като балонът се приземил обратно на земята в Уейкфийлд, западен Йоркшир.
Учените настояват, че откритите проби от микроорганизми не може да са се издигнали от повърхността до стратосферата – вторият слой на атмосферата, който се издига на 50 км над Земята.

Спазени са стриктни тестове, за да се избегне всякакъв риск от заразяване, уточнява „Скай Нюз”.

Ръководителят на научния екип, професор Милтън Уейнрайт заявява пред телевизията, че „повечето хора ще предположат, че тези биологични частици са издигнали до стратосферата от Земята, но общо прието да се смята, че организми с такава големина не могат да се издигнат на височина от порядъка на 27 км”.

„Единственото познато изключение е мощно вулканично изригване, което не се е случвало в последните три години на взимане на проби”, допълва професорът.

„Можем само да заключим, че тези биологични организми идват от Космоса”, казва още професор Уейнрайт, цитиран от btvnews.

„Нашето мнение е, че животът продължава да идва на Земята от Космоса, той не е ограничен до тази планета и почти със сигурност не е започнал тук”, завършва професорът.

Източник: http://nakratko.bg
Публикувай отговор