Tеорията на Бил Купър: Инсценирано нашествие на извънземни

west003
Мнения: 2525
Регистриран на: Пет Дек 17, 2010 1:30 pm

Tеорията на Бил Купър: Инсценирано нашествие на извънземни

Мнение от west003 »

Интригуват ли ви нестандартните теории, тайните операции и представите за сенчести сили, които оформят света такъв, какъвто го познаваме? Ако е така, конспиративните теории на покойния Милтън Уилям "Бил" Купър може да предизвикат тръпки по гърба ви. Купър е видна фигура в света на конспиративните теории, известна с противоречивите си твърдения за тайни правителствени заговори, скрити извънземни взаимодействия и предполагаем Нов световен ред (НСР).

Изображение

И така, кой беше Бил Купър? Роден на 6 май 1943 г., Милтън Уилям "Бил" Купър е бивш член на брифинг екипа на военноморското разузнаване на САЩ, а по-късно се превръща в автор и радиоводещ. Най-известен е с книгата си "Behold a Pale Horse" ("Вижте бледия кон"), публикувана през 1991 г., която се е превърнала в своеобразна "библия" в конспиративната общност. Тази книга обхваща широк спектър от конспиративни теории на Купър, включващи тайни общества, правителството на САЩ и извънземен живот.

Теориите на Купър набират популярност, а радиопредаването му "Часът на времето" се радва на верни последователи. Твърденията му бяха доста необичайни и включваха всичко - от това, че СПИН е схема за контрол на населението, до това, че убийството на Джон Ф. Кенеди е организирано от тайно общество.

Една от най-далечните му теории обаче се върти около концепцията за инсценирано нашествие на извънземни и създаването на Нов световен ред.

Според Купър още от 1917 г. правителството на САЩ планира да изфабрикува извънземна заплаха, която да обедини всички народи под един знаменател. Целта? Създаване на едно световно тоталитарно социалистическо правителство - нов световен ред. Тази идея е подчертана в документ, за който той твърди, че е намерен през 1972 г., озаглавен "Операция "Мнозинство"".

Той постулира, че тази конспирация се подготвя от дълго време, като различни елементи като замърсяването на околната среда и разоръжаването са неразделна част от големия план. Той твърди, че тези условия са умишлено организирани, за да обединят земното кълбо срещу общ, измислен враг. Този враг, както подчертава, ще бъде технологично превъзхождаща извънземна раса.

Ролята на популярната култура и средствата за масова информация, според Купър, е от решаващо значение за превръщането на тази глобална конспирация в реалност. Той заявява, че постоянният поток от филми и медийно съдържание за летящи чинии и извънземни нашествия от 50-те години на миналия век насам е част от схема за убеждаване на населението на света в предстояща извънземна заплаха.

Купър дори твърди, че президентът Роналд Рейгън е участвал в заговора. Рейгън е произнесъл шест речи, в които е намекнал за външна заплаха от Космоса, което Купър разглежда като стратегия за психологическа подготовка на обществото за инсценирано извънземно нашествие.

Целта според Купър е била Земята да изглежда незначителна и заплашена от превъзхождаща я извънземна сила. На теория това би довело до разпадане на нациите и съществуващите религии и би улеснило формирането на световно правителство.

Теориите на Бил Купър несъмнено са провокативни и продължават да предизвикват разгорещени дебати в сферата на конспиративните теории. Независимо дали ги смятаме за новаторски разкрития или ги отхвърляме като плод на свръхактивно въображение, те ни напомнят, че светът, в който живеем, понякога може да бъде много по-чужд от измислицата.

Източник: www.latest-ufo-sightings.net
Публикувай отговор