Исторически наблюдения на НЛО през 16-ти век

west003
Мнения: 2525
Регистриран на: Пет Дек 17, 2010 1:30 pm

Исторически наблюдения на НЛО през 16-ти век

Мнение от west003 »

Увлечението ни по наблюденията на НЛО датира от векове, много преди напредналите технологии и военните безпилотни самолети, с много забележителни случаи, запечатани в летописите на историята. Тази статия се впуска в завладяващите хроники на наблюденията на НЛО от 1500 г. насам, предлагайки ви поглед към завладяващата скрита история на срещите с извънземни.

Изображение

1. Наблюдения на НЛО в началото на 16-ти век

В началото на 16-ти век стават свидетели на няколко озадачаващи наблюдения на НЛО. Един от най-убедителните разкази е на Антонио Бенавини, флорентински лекар, който описва странно явление в небето между Урбино и Губио през 1501 г. Според сведенията това тревожно събитие е предизвикало множество спонтанни аборти, което кара мнозина да вярват, че става дума за явление, което днес би било класифицирано като наблюдение на НЛО.

През септември 1504 г. друг зловещ инцидент разказва за мъж, заобиколен от необичайна, ярка светлина в градината си. Тази светлина сякаш го пренася в далечна страна, където той твърди, че е общувал с привидение, което според мнозина може да е било извънземно същество.



2. Феномени на НЛО в средата на 16-ти век

С навлизането в средата на века свидетелствата за наблюдения на НЛО продължават да будят недоумение и интриги. През март 1509 г. един човек се оказва в присъствието на ослепителна светлина и 12 мистериозни фигури, докато е заседнал в плитка река. През 1513 г. не кой да е, а известният скулптор Микеланджело съобщава, че е забелязал триъгълна светлина с три различни цветни опашки - среща, която той увековечава в своето изкуство.

На 8 ноември 1517 г. в небето над Румъния е забелязан син, подобен на лице знак. През април 1518 г. испански конквистадор също регистрира звезда, излъчваща постоянни светлинни лъчи в продължение на три часа - гледка, която оставя трайна следа в небето над Юкатан, Мексико.


3. Срещи с непознатото от края на 16-ти век

През втората половина на 16-ти век случаите на наблюдения на НЛО не показват признаци на намаляване. През 1521 г. се твърди, че един лекар е влязъл в контакт с извънземно същество на име Езекил, което споделило с него тайни и знания, донесли му огромна слава. По-късно той става личен лекар на португалската кралица.

През 1523 г. Китай съобщава за наблюдение на два кораба, плаващи в небето по време на непрестанен дъжд, чиито обитатели са описани като високи мъже с червени шапки и разноцветни дрехи. Подобен инцидент се случва през 1526 г. в Рим, където един човек твърди, че е бил транспортиран от козирози на сборище на вещици. Тези разкази още повече разпалват огъня на мистерията около наблюденията на НЛО през този период.


4. Наблюденията на НЛО - връзката с Нострадамус

Може би един от най-известните случаи е наблюдението на известния прорицател Нострадамус. През февруари 1554 г. той, заедно с хиляди други свидетели, вижда ярка горяща пръчка в небето, която се движи с люлеещи се движения. Това наблюдение допълнително затвърждава вярата в съществуването на неидентифицирани летящи обекти.

Въпреки че може да не разбираме напълно тези исторически наблюдения на НЛО, те продължават да подхранват любопитството ни към извънземния живот и по-голямата вселена. Тези разкази от 1500 г. ни напомнят, че увлечението ни по непознатото и небесния свят е толкова старо, колкото и самото време. Като продължаваме да задаваме въпроси и да изследваме, може би някой ден ще разкрием отговорите, които тези явления НЛО дават, хвърляйки светлина върху загадките, които от векове завладяват колективното ни въображение.



Източник: latest-ufo-sightings.net
Публикувай отговор