Катастрофата на НЛО през 1948 г. в СССР

west003
Мнения: 2525
Регистриран на: Пет Дек 17, 2010 1:30 pm

Катастрофата на НЛО през 1948 г. в СССР

Мнение от west003 »

Годината е 1948 и Студената война е в разгара си. Незнайно защо се води друга война, но не между народи, а между Земята и неизвестното. Небето над СССР щеше да се превърне в арена на неземна конфронтация, която да промени хода на историята.

Разказите за срещи с НЛО често се свързват с Розуел, Ню Мексико, но тази история ни отвежда на хиляди километри от студените простори на Русия. Този разказ не е просто за една среща; той е за инцидент, който е толкова дълбок, че може просто да предефинира разбирането ви за феномена НЛО.

Във враждебна атмосфера смел руски пилот води ожесточена битка с неидентифициран летящ обект. За разлика от обичайната среща, съветският пилот е получил изрична заповед от главнокомандващия на ВВС Загаров да се изправи срещу мистериозния обект и да влезе в схватка с него. Битката във въздуха е ожесточена, напрегната и изпълнена с чувство на страх. Пилотът се мъчил да се пребори с мощните светлинни лъчи на НЛО, които се излъчвали от него и го заслепявали.

В последния си опит да защити родината си доблестният пилот изстрелва ракета. Като по чудо тя успява да свали обекта. За разлика от розуелския инцидент, събитията от 1948 г. остават тайни и никога не попадат в заглавията на вестниците, а се развиват в секретна авиобаза в Русия.

Екипите за издирване, въодушевени от откриването на първия извънземен космически кораб, се втурват да обезопасят отломките. Те не знаят, че това поставя началото на руската секретна програма за НЛО. Въпросът увисна тежко във въздуха - каква технология са използвали извънземните? Предположенията варират от оръжия с лъчи от частици до антигравитационни обвивки, които защитават корабите.



Последиците от катастрофата на НЛО през 1948 г. проправят пътя към едно още по-мистериозно място от американските Розуел и Зона 51. Това място е Капустин Яр - секретен обект, пълен с най-добрите изследователи, учени и военни специалисти на Съветския съюз. Именно тук възстановената извънземна технология е била старателно преработена, което е довело до значителен напредък в технологията на Студената война.

Секретният характер на Капустин Яр води до много слухове, сред които има истории за подземни изследователски центрове за НЛО и места за съхранение на катастрофирали НЛО. Тази секретност не е ново явление; съветското небе е било дом на многобройни добре документирани и зловещи срещи с НЛО, датиращи още преди съществуването на съвременната руска държава.

Може би най-интригуващото от тези минали наблюдения е Робозеро от 1663 г., когато огромен огнен диск е видян да се носи над
северно руско езеро. Очевидците били изпълнени с ужас, тъй като дискът се задържал повече от час, изгаряйки рибарите и карайки рибите да хвърчат
да се хвърлят от водата.

Съобщава се за още мистериозни наблюдения в обширния руски пейзаж, включително за светлинен стълб над Москва през 1892 г. и за най-масивното огнено кълбо на всички времена, опустошило сибирската гора Тунгуска през 1908 г.

Тези събития остават обвити в мистерия и интрига. Макар да изглеждат като истории от научнофантастичен роман, те са част от сложната история на Русия, свързана с неизвестното. Руският Розуел е свидетелство за трайния стремеж на човечеството да търси отговори за живота извън Земята - пътуване, изпълнено с опасности, интриги и неутолимо любопитство.

Източник: www.latest-ufo-sightings.net
Публикувай отговор