Вътре в британската Зона 51

west003
Мнения: 2525
Регистриран на: Пет Дек 17, 2010 1:30 pm

Вътре в британската Зона 51

Мнение от west003 »

Бивша свръхсекретна военна база, наречена британската Зона 51, се превърна в магнит за любителите на НЛО и конспиративните теории, след като остана изоставена в продължение на повече от 20 години.

Разтревожени местни жители се оплакват, че зловещото имение RAF Rudloe Manor в Уилтшир е било измъчвано от взломни кражби, след като е останало запечатано зад охранителни огради, покрити с бодлива тел.

През 2010 г. разсекретени правителствени досиета разкриха, че изолираната база е била център на разследвания на наблюдения на НЛО във Великобритания.

Документите показват, че при закрити врати са били проведени брифинги по повод на съобщенията за подземен комплекс, намиращ се под обекта.

Това е довело до предположенията на уфолозите, че там са били пренесени останки от космически кораби, за да бъдат изследвани заедно с трупове на извънземни.

Имението Рудлое край Коршам, Уилтшър:
Изображение

Изображение

Местните жители Джон Прайс и Ванеса Вингоу казват, че са очаровани от историята на RAF Rudloe:
Изображение
Изображение

Около 40 сглобяеми сгради, бараки и складове са разпръснати из обширния терен, като много от тях са със залостени прозорци и врати:
Изображение

Изолираното място скоро е сравнено със Зона 51 - строго засекретената военна база на американските военновъздушни сили, която отдавна се свързва с наблюдения на НЛО и прикриване от страна на правителството.

Шокирани посетители разказват, че изглежда, че "времето е спряло" в 30-акровата бивша база на RAF, разположена в район с изключителна природна красота близо до Коршам.

Около 40 сглобяеми сгради, бараки и складове са разпръснати из обширния терен, като много от тях са със залостени прозорци и врати.

На ръждясалите порти на бившия главен вход са поставени предупредителни табели: "Частно. Не влизайте".

Само на няколко метра от нея има бетонна кула, в която е имало въоръжена охрана, когато базата е функционирала.

Отвън някогашният път, водещ към базата, е изоставен и е обрасъл с плевели. Но знаците за скорост 20 мили в час остават на мястото си, както и маркировката на пътя, която показва, че "притежателите на пропуски" са били насочвани по отделна лента, когато са наближавали лагера.

Преди поддържаните тревни площи сега са обрасли с гъста плетеница и коприва, а някога оживената база е обгърната от зловеща тишина.

Има и гигантски изоставени резервоари за петрол, които могат да поберат 6000 галона, както и ръждясали тръби, издигнати над нивото на земята и очевидно не водещи никъде.

Любителите-изследователи са убедени, че базата е останала недостъпна, откакто е изведена от експлоатация през 2000 г., тъй като крие тайните на извънземния живот.

Мистерията около обекта накара ентусиастите да заснемат видеоклипове, в които проникват на територията на комплекса и претърсват затрупаните сгради, включително оригиналното имение от 17-и век, включено в категория II.

Изображение

В един от видеоклиповете, публикувани в YouTube, се вижда как двама мъже влизат в хангар на мястото, наречено от тях "Регистратурата", където според тях се съхраняват ред след ред "от пода до тавана" шкафове с документи от "Досиетата Х".

Мъжете влизат в барака, която според тях е била тайният офис, в който са се разследвали наблюденията на НЛО.

Наред с любителските филми онлайн, американският телевизионен сериал "Древните извънземни" включва епизод за базата, който е излъчен по Sky History Channel.

Един от пазачите в базата казва пред MailOnline: "Влезте в YouTube, има хора, които са посветили живота си на това. Влизат постоянно - имахме го тази седмица."

"Идват от цялата страна и много от Америка."

"Първият признак, който виждаш, е, че оградата е свалена."

"Удивително е докъде стигат, за да влязат. Те преминават през гъсти храсти и ги тъпчат, а ти си мислиш: "Какво, по дяволите, правят?"

"Той е изоставен. Тук няма нищо. Това е лудост."

"Не мисля, че някога ще спре. Правят го от 20 години."

Първоначално имението е закупено от Министерството на авиацията през 1941 г. и се превръща в команден център на RAF през Втората световна война за ръководене на операциите от битката за Британия.

По-късно в стара кариера там е построена подземна операционна зала.

Базата е един от многото правителствени обекти в района, съставени от действащи и изведени от експлоатация обекти на МО.

В разгара на Студената война в края на 50-те години на миналия век е изграден таен подземен град на 100 метра под земята, който свързва базите в целия район.

Огромният подземен комплекс е проектиран така, че да побере безопасно до 4000 служители на централното правителство и членове на кралското семейство в случай на ядрен удар.

След войната имението Рудлоуи става щаб на полицията и тайните служби на RAF, които покриват шпионски и контраразузнавателни операции.

То също така участва в работата на военната сателитна система на Обединеното кралство и става дом на Летящия полет за оплаквания, който събира доклади за наблюдения на НЛО от базите на RAF и ги предава в щаба на МО.

Разсекретените досиета показват, че през 50-те години на ХХ век министрите поръчват на комисия от ръководители на разузнавателни служби да изготвя седмични доклади за наблюденията на НЛО.

Уинстън Чърчил е толкова обезпокоен от една докладвана среща между НЛО и бомбардировачи на RAF, че нарежда тя да бъде пазена в тайна поне 50 години, за да се предотврати "масова паника".

Съобщенията включват инцидент, наречен "уелският Розуел" през 1974 г., когато обществеността подава сигнал за тревога, след като вижда светлини в небето и усеща трус в земята.

Екип от планински спасители е повикан да разследва "катастрофирало НЛО" в планината Беруин.

При друга скандална среща, известна като "инцидента в Рендълшам", трима американски офицери, базирани в RAF Woodbridge в Съфолк, твърдят, че "триъгълен кораб" се е приземил в съседната гора в ранните часове на 26 декември 1980 г.

Години по-късно става ясно, че документите на разузнаването за инцидента са изчезнали.

Въпреки интригата около базата, местните жители са разобличили нашествениците, които ловуват извънземни, настоявайки, че те изпълняват погрешна мисия.

Бивши служители твърдят, че основното предназначение на RAF Rudloe Manor е било административно учреждение, осигуряващо настаняване и подкрепа на редица отбранителни организации.

Някогашните тайни тунели в района са изведени от експлоатация през 2004 г., като части от обекта са продадени, включително част, която е превърната в скъпа изба за търговци на вино.

MailOnline може да разкрие, че бившата база е била продадена от МО след закриването й и е била купена от частна компания за недвижими имоти през 2005 г. за 1,5 млн. паунда.

На един етап са били изготвени подробни планове за превръщането на целия терен в нов научен парк, който би бил част от университета в Бат, но планът е пропаднал.

По-късно той е разделен на три парцела, като единият от тях с площ пет акра, в който се намира имението, е продаден на предприемачи.

През 2010 г. е дадено разрешение за строеж на жилищен комплекс от три самостоятелни къщи, всяка на стойност над 1 млн. паунда, и шест редови къщи тип "mews".

Собствениците започват да се нанасят в имотите, които през 2016 г. вече са напълно заети.

По-късно имението е обявено за продажба, а сред потенциалните купувачи е и известният готвач Марко Пиер Уайт, който е собственик на близкия хотел и ресторант Rudloe Arms.

В крайна сметка тя е закупена от семейство, което все още извършва мащабни ремонтни дейности по имота.

Пазачът на изоставения обект казва: "В него няма нищо секретно. Обикаляме наоколо и се грижим за него, а ако има някакви проблеми, ги решаваме."

"Той беше затворен през 2001 г. и оттогава е изоставен. За Зона 51 се говори, като се прави по-вълнуваща, отколкото е."

'Увеличаваш гледането на YouTube, за да получиш реклама, и започваш да печелиш пари - а ние получаваме повече хора, които идват тук'."

Жена, която твърди, че е работила в базата от 1983 г. до 2000 г., казва: "Това са просто изоставени сгради. Тук няма нищо."

"Няма НЛО и никога не е имало."

"Сградите тук са имали различни предназначения. Някои от тях са били жилищни помещения, сержантска столова, офицерска столова и други подобни."

"Тук се е помещавал протойерей. Беше твърде скъпо и те се преместиха другаде."

"Тук имаше оплаквания за летене, но това беше административен център. Всички неща около Зона 51 дойдоха по-късно."

Друг местен жител казва за обекта: "Когато първоначално е бил затворен, е бил купен от консорциум. Той се разпадна през 2008 г. и беше разделен на три части. Хората са идвали тук и са се опитвали да получат разрешение за строеж, но не са успели и са го продали.

"От 20 години е изоставен. Това е район с изключителна природна красота."

Предполагам, че основният проблем при планирането е достъпът от главния път.

Жена, която живее в един от новите имоти на мястото, казва: "Знам само, че е бивш министър на отбраната. Нашият предприемач е придобил част от земята и е построил своите къщи. Ние сме първоначалните собственици и се нанесохме преди около седем години.

"Има много изоставени бараки на гърба ни и доста счупени стъкла. Това е просто изоставено място. Не знам как се е стигнало до такова разделяне на мястото.

Би било хубаво, ако можеха да направят нещо с това място и да го подредят.

Има теории за НЛО и ако сте ги виждали, добре за вас."

Ако там е имало извънземни, надявам се, че са се преместили, защото има по-добри места, където да се мотаят.

Местните жители остават озадачени от сравненията със Зона 51, докато мнозина признават, че тайната военна история на района е довела до интригата.

77-годишната местна жителка Патриша Кели заяви: "Живея тук цял живот. Бях наета от МО и трябваше да подпиша закона за служебните тайни.

Работих в подземните складове на една от базите в продължение на пет години, преди да се омъжа.

Всичко беше строго секретно, което може би е една от причините хората да измислят всички тези безумни идеи за това какво се е случвало там.

Никога не съм разкривала някакви големи тайни. Всичко беше много рутинно.

Бях в офисите, където се занимавах само с документи и други неща. Беше необичайно да работя под земята. Нямаше прозорци. Просто се слизаше с асансьора. След известно време свикваш.

Под земята има километри и километри.

Имаше един бункер, в който трябваше да отиде кралското семейство и който беше направен за тях."

Изображение

60-годишната пенсионирана счетоводителка Ванеса Вингоу заяви: "Има много подземни тунели, в които са се извършвали строго секретни дейности, но вероятно никога няма да разберем какво представляват някои от тях."

Майката на четири деца добави: "Нямах представа, че живея в Зона 51. Изобщо не бях чувала за НЛО. В момента се въртят много конспирации, но извънземните са най-малкото, което ме притеснява".

Джон Прайс, 56-годишен, баща на три деца, казва: "Когато бях в училище, мразех историята, но когато научих за местната история, тя беше очарователна - с всички тунели и ядрени бункери."

"В района винаги е имало много военни бази."

Г-н Прайс, който работи в компания за медицински консумативи, добави: "Когато напуснах училище, бях на стаж и отидох в една от базите и се спуснах в земята.

Тогава за пръв път научих, че някои от тези места са свързани с тунели. Има километри и километри от тях."

"Преди беше тайно, но сега организират посещения, за да слязат там. Всичко е в книги, в които има карти и всичко останало."

"Беше скрито. Дълго време всичко е било тайно, но през последните години то стана обществено достояние."

Съветът на Уилтшър отказва да коментира устройствения статут на земята.

Източник: https://www.dailymail.co.uk/news/article-12549675/Inside-Britains-Area-51-secluded-RAF-base-UFO-hunters-believe-government-scientists-examined-alien-corpses-spacecraft-wreckage.html

Публикувай отговор