Ученият Жак Валe: извънземните са междупространствени същества

west003
Мнения: 2525
Регистриран на: Пет Дек 17, 2010 1:30 pm

Ученият Жак Валe: извънземните са междупространствени същества

Мнение от west003 »

Идеята, че извънземните може да са междупространствени същества, е изказана от много изследователи на НЛО. Изглежда, че тази хипотеза придоби сериозен обрат след инцидентите в ранчото "Скинуокър", както и след предположението на астронома и изследовател на НЛО Жак Вале, че извънземните са реални, но съществуват в друго измерение, съжителстващо с нашето.

Изображение

Същността на хипотезата за междупространствените извънземни

За много експерти извънземната хипотеза остава основното обяснение за НЛО. Въпреки това има много уфолози, които са я изоставили в полза на междупространствената хипотеза. Изследователят на паранормални явления Брад Стайгър пише: "Имаме работа с многоизмерен парафизичен феномен, който до голяма степен е характерен за планетата Земя".

Междупространствената хипотеза се разглежда като алтернатива на популярната извънземна хипотеза, издигната от експерти като Мийд Лейн, Джон Кийл, Джей Алън Хайнек и Жак Вале. Според нея НЛО са съвременна проява на явление, което се е срещало през цялата записана човешка история и което в по-ранни времена се е приписвало на митологични или свръхестествени същества. Жак Вале твърди, че НЛО и свързаните с тях паранормални явления са свързани с посещения от други "реалности" или "измерения". Идеята предполага, че тези алтернативни реалности съществуват отделно, но паралелно на нашата. През 1975 г. в книгата "На ръба на реалността" Вале и Хайнек разглеждат възможността за така наречените от тях "взаимосвързани вселени".

Доктор Жак Вале с доктор Алън Хайнек по време на проекта "Синя книга":
Изображение

Според Хайнек: "Ако искате, може да има друга вселена с други квантови правила или скорости на вибрация. Нашият пространствено-времеви континуум би могъл да представлява напречен разрез на вселена с много други измерения... Помислете си колко трудно ще трябва да убедите местен жител, че точно сега през тази стая преминават телевизионни образи! И все пак те са тук. За да ги видите, се нуждаете от преобразувател, а именно телевизор. Е, в същия смисъл тук могат да съществуват взаимосвързани вселени! Имаме представа за пространство, винаги си мислим, че другата вселена е някъде другаде. Може би не е така. Може би е точно тук."

5 аргумента, доказващи, че извънземните идват от паралелни светове

В книгата си "Паспорт за Магония: за НЛО, фолклор и паралелни светове" от 1969 г. Вали се застъпва за съществуването на "паралелна вселена, която съжителства с нашата". Тази идея се повтаря в следващите му произведения. Той обобщава възраженията си в статията си от 1990 г. "Пет аргумента срещу извънземния произход на неидентифицираните летящи обекти":

- Има много повече необясними близки срещи, отколкото изисква всяко физическо изследване на Земята;
- Хуманоидната структура на тялото на предполагаемите "извънземни" е малко вероятно да произхожда от друга планета и не е биологично пригодена за пътуване в космоса;
- Поведението, описано в хиляди доклади за отвличания, противоречи на хипотезата за генетични или научни експерименти върху хора от напреднала раса;
- Разширяването на явлението върху цялата записана история на човечеството показва, че НЛО не е съвременно явление;

Проучване, публикувано в списание Research Gate, показва, че трябва да съществува междупространствена мембрана, която предпазва едно измерение от друго, а междупространствените тунели, които съществуват между (свързващи) тези измерения, трябва да имат нестабилен вход, движещ се непредсказуемо от една хиперповърхност към друга. Там, ако се влезе в някой от тези тунели, лишени от всякакви сингулярности и хоризонти, трябва да се пътува до други измерения , които винаги ще бъдат >4, както позволяват законите на физиката, действащи в четириизмерна вселена.

Изображение

Журналистът Джон Кийл, привърженик на теорията на Жак Вале

Американският журналист Джон Кил (1930-2009 г.) вярва в извънземните и предполага, че историите от фолклора и религиозните текстове са доказателство, че човечеството наистина е осъществило контакт с друга форма на интелигентен живот, но те не са от космоса. Вместо това те са били същества от други измерения: ултраземни същества.

Изображение

Кил предполага, че тези същества могат да придобиват форма на всичко, и ги причислява към историите за демони, чудовища, ангели, людоеди и преобразяващи се. Той смята, че тези ултраземни същества вероятно са имали чувство за добро и зло и че са били способни да манипулират човечеството.

Едно от предимствата на междупространствената хипотеза според Хилари Евънс (1929-2011), британски архивист, автор и изследовател на НЛО и други паранормални явления, е, че тя може да обясни очевидната способност на НЛО да се появяват и изчезват не само от погледа, но и от радарите; тъй като междупространствените НЛО могат да влизат и излизат от нашето измерение по желание, което означава, че те имат способността да се материализират и дематериализират.

От друга страна, Евънс твърди, че ако другото измерение е малко по-напреднало от нашето или може би представлява нашето собствено бъдеще, това би могло да обясни тенденцията НЛО да представляват технологии от близкото бъдеще.

Доказателство за теорията в документите на ФБР

Един от най-интересните документи за извънземните като междупространствени същества е намерен в архивите на ФБР. Според бившия специален агент на ФБР Джон ДеСуза Меморандум 6751 (от 8 юли 1947 г.) е най-важният за уфологията. Според доклада, наред с други видове, сме посещавани от същества не само от други планети, но и от други измерения. По-специално това са потомци от етерния план, съжителстващи с нашата физическа вселена, материализирани същности, появяващи се като полупрозрачни гиганти.

Изображение

Меморандум 6751 остава засекретен в продължение на 63 години до издаването на Указа 13526, която позволява разсекретяването и оповестяването му. Меморандумът може и да не е "димящ пистолет", но това, което е значимо, е, че той остава недокоснат от дезинформационните кампании на проекта "Проклятие", "Синята книга".

Случай на ранчото Скинуокър

Възможно ли е феномените в ранчото в Юта, известно още като ранчото Скинуокър, да са резултат от междупространствени същества или пътешественици във времето, които са получили достъп до нашия пространствено-времеви континуум, или физически същества, които са прескочили огромни междузвездни разстояния през червееви дупки или звездни порти?

Преди няколко години д-р Травис Тейлър се присъединява към екипа на бизнесмена Брандън Фугалс в прословутото ранчо "Скинуокър" на Фугалс и твърдо вярва, че ще успее да разгадае многобройните мистерии в ранчото в кратък срок. Но колкото по-дълго оставаше, толкова по-странни ставаха нещата.

В интервю пред разследващия журналист Джордж Кнап той казва: "Знаете ли, никога не съм виждал НЛО, докато не влязох там. Сега съм виждал повече НЛО, отколкото можете да преброите."

В едно изненадващо откровено и обширно интервю д-р Тейлър споделя възгледите си за ролята на науката в търсенето на неизвестното, за личния си опит със странни явления в ранчото Скинуокър, за физическите последици от близките срещи и за мистериозния "ефект на стопаджията", за който съобщават многобройни свидетели на НЛО и паранормални явления. Според него този необясним феномен може да се проявява по различен начин при хората по отношение на мозъчната им дейност. Хипотетично погледнато, той казва, че явлението може да е свързано с различни равнини във Вселената. Той добави, че може да се съгласи с идеята за портал, но не е сигурен. Смята, че това е странно, но има известна доза истина в него.

Източник: nlo-mir.ru
Публикувай отговор