НЛО над язовир Искър

admin
Site Admin

НЛО над язовир Искър

Мнение от admin »

В страницата във Фейсбук -
https://www.facebook.com/pages/Ufobg-%D ... 4196363133 -
Виктор Маринов публикува информация за наблюдение на НЛО:

Привет!
На 28.07.2012 към 22:00 - 22:30 часа наблюдавахме НЛО над язовир Искър. Небето беше ясно и над планините откъм луната се появи нещо като ярка звезда, наподобяваща по сияние и цвят например Марс, когато беше най-близо до Земята. Сиянието й беше жълтеникаво-червено, но за разлика от нормалните звезди яркостта започна да се променя, като за няколко секунди стана по-ярка дори от луната и сякаш нарастна по размер. След това отново потъмня и така на няколко интеревала с различна продължителност, докато най-накрая просто сякаш се смали и изчезна. През цялото време тялото беше абсолютно неподвижно. Наблюдението ни трая около 15 секунди, крайно недостатъчно, за да подготвя апарат и да го заснема. Попаднах на вашата страница, след като прочетох за много подобен случай на почти същото място (Нови Искър 28.01.2012) с почти идентично описание на цветовете на телата, само че сега видяхме само 1 светлина, а не 3. Тъй като се интересувам от астрономия, физика и наука и често наблюдавам небето, мога да гарантирам, че това не приличаше на нищо, което съм виждал преди (сателити, самолети, хеликоптери, падащи звезди и т.н.).
Любопитно ми е, дали някой друг също го е забелязал. Поне 6 души сме свидетели, но бяхме далеч - поне на около 1км по права линия през язовира.
ch1n1t0

Re: НЛО над язовир Искър

Мнение от ch1n1t0 »

Поради липсата на снимки, съдейки по всички детайли на описанието и кратката продължителност на случая - шансът е 99% видяното да са китайски фенери.
stiver

Мнение от stiver »

admin написа: През цялото време тялото беше абсолютно неподвижно.
Малко вероятно е да е било китайски фенер.
"Keep an open mind but not so open that your brain falls out." Carl Sagan
ch1n1t0

Мнение от ch1n1t0 »

Грешката е моя, не обърнах достатъчно внимание на тази част, наистина ако обекта не е помръдвал дори, не би следвало да са китайски фенери, останалата част от описанието обаче съвпада. Интересно :)

Радвам се да се засечем и тук стивър, поздрави!
stiver

Мнение от stiver »

Здравей, ch1n1t0. И аз се радвам да те видя тук. И искрено се надявам някой път, ако ти е останала енергия и време да опишеш своя случай в Троян и тук : )

За китайските фенери: Много често те наистина са най-доброто обяснение за червени светлини в небето, но според мен напоследък доста се прекалява и с тях. Понякога си мисля, че бизнесът с китайски фенери трябва да е един от най-процъвтяващите в света, защото не минава и ден без да се чуе за подобно наблюдение. Но така, както не всичко което лети се яде, така може да се каже, че и не всичко светещо, червено и летящо е китайско.

Има и други възможни обяснения, за съжаление също толкова земни. Те могат да варират от сигнална светлина на върха на телефонна клетъчна базова станция, светлина от самолет който лети фронтално срещу нас, безпилотни летателни апарати от тези, които ми е трудно да допусна, че вече и ние имаме и т.н. Нещо, което сега ми хрумна, че може да има подобен ефект като светлината описана в оригинала са един вид сигнални ракети с прикрепени парашутчета към тях. Когато стигнат до апогея си парашутчето се отваря под въздействие на топлият въздух от ракетата ги задържа доста дълго в небето. Ако въздушните течения и ъгъла под който се движат са подходящи, могат да изглеждат дори неподвижни. Не съм се интересувала, но би било интересно да се провери дали такива ракети се продават и тук в магазините за пиратки. Ето два линка към филмчета които демонстрират такива ракети:

http://youtu.be/_bYi7MsKQxU

http://www.youtube.com/watch?v=BkU3m8-2KSI

Изобщо не твърдя това да са обяснения на горния случай. Всеки случай е специфичен и е добре да се разглежда индивидуално. И за да не излезе, че съм краен скептик и само си търся белята в уфологичен форум, ще припомня, че подобни светлини са наблюдавани и когато не е могло да става и дума за забавления с китайски фенери.
Известните и все още крайно мистериозни Фу Файтерс ( Foo Fighters) които са притеснявали военните самолети и на двете страни по време на Втората световна война също са били червени и оранжеви на цвят.
"Keep an open mind but not so open that your brain falls out." Carl Sagan
Публикувай отговор