Защо не признават официално телепатията?

west003

Защо не признават официално телепатията?

Мнение от west003 »

Добре известният американски журналист Стивън Уолк случайно открива удивителни факти. Оказва се, че много от документираните научни експерименти по отношение на телепатията изглеждат толкова убедителни, че не става ясно защо информацията все още не е известна на широката общественост?

Изображение

Някои потвърждения на това изненадващо явление са публикувани още през 1951 г. от психолога Доналд Хеб. Той по-късно написа статия за това, защо тези данни, независимо от валидността им, не могат да получат широко разпространение.
"Защо не се приеме екстрасензорното възприятие (ESP) като е научно обоснован факт? За съжаление, ние просто го считаме за един от предразсъдъците, отколкото да изградим наново своите системни концепции. "- казва Хеб.
Четири години по-късно, в популярното американско списание "Наука" (Science) беше публикувана статия, чийто автор е Джордж Прайс, научен сътрудник на Медицинския университет на Минесота.
"Онези, които вярват в съществуването на психически свръхчовешките способности, изглежда печелят решителна победа. Може да се каже, че заставиха опозицията да замлъкне "- се казва в статията на Прайс.
Но той, както Доналд Хеб, счита ефекта на ESP за несъвместим с модерната научна теория. А дискусия за формиране на отделен научен комитет, отговарящ за такива изследвания във висшите академичните среди дори не се обсъжда. Научните експерименти с ESP създават очевидна заплаха за съществуващите научни теории.
"Между науката и парапсихологиите е налице безмилостна и безкомпромисна конфронтация. Поради очевидната доминация на науката, този удивителен аспект от темата на парапсихологията е обречен на безизвестност "- споделят учени, убедени в реалността на телепатия.

Въпреки това, за повечето съвременни хора, дори ако има още 10000 убедителни научни аргументи, че това е вярно, все още ще бъде невъзможно да се убедят. За тях това е нещо "изключително". Само онези, които имат личен опит от екстрасензорните възприятия, не са изненадани от тези научни открития.
Онези, които вярват в телепатията, и тези, които не вярват са съгласни в едно: "С признание за съществуването на телепатия известните закони на физиката ще се обърнат с главата надолу." Но eкстрасензориката както знаем, далеч не е единствената причина да се поставят под въпрос някои фундаментални научни теории.

Източник: http://neonula.blogspot.com/2012/04/blog-post_28.html
cviatkoiordanov

Re: Защо не признават официално телепатията?

Мнение от cviatkoiordanov »

Въпросэт не е в това колко статии са написани или колко души твърдят, че са екстрасенси, а има ли повтаряемост на процеса. Защото едно е да казваш, а друго да доказваш, че това е естествен процес.
Но, че има странни неща в природата - има.
Когато Хойзингер постулира ПРИНЦИПА НА НЕОПРЕДЕЛЕНОСТТА , дори и такива физици като АЙНЩАЙН, го сметнали за нещо мръднал. " Едно нещо ( електрона, например) да бъде едвовременно на две места? Как така, това е лудост. Физическите закони не го позволяват. Но, когато се стабилизира квантовата физика, на базата на този "абсурден" принцип, се правят страхотни открития.
Мисля, че и тук ще настъпи пробив, ако обърнат сериозно внимание на нелокалните връзки и ги изследват по детайлно.
В тази вразка ще разкажа един мой сън (който може да е случаен, но може и да не е)
Наскоро сънувах, че летя със страхотна скорост и в един момент минавам скоростта на светлината.Докато до този миг виждах какво ли не-звезди, галактики и най-вече светлина, много светлина, след това внезапно всичко спря. Пълна тишина, никакви усещания за скорост, никакви емоции. Бях в невероятно спокойствие и отпуснатост.
Причината може да е, че постоянно се занимавам с четене на книги по въпроси свързани с физика, космос, квантови процеси и т.н.но може и да е друго, знае ли човек...
Пак повтарям -нелокалните връзки! Там е разковничето, според мен.
trakiika222

Re: Защо не признават официално телепатията?

Мнение от trakiika222 »

И аз сънувам подобно нещо,че летя над София,близо до Луната,и над непознат космодрум,а наоколо тъмно и звезди,някой ме държи за ръка и ме води,а наоколо неща които ми приличат на звездолети,такава мисъл ми мина тогава,но винаги ме е страх като сънувам че летя.
Кварките са може би част от т.н божествено начало и тепърва ще се изумяваме
Публикувай отговор