Изчезнал в океана
-
trakiika222
Изчезнал в океана
Измежду многото случаи на безследно изчезнали хора в океаните един ми направи голямо впечатление,защото човека е дал отговори какво ще му се случи,и още нещо.Става въпрос за самотния мореплавател Доналд Кроухърст,като изчезването му е сензация.На 10.07.69г бил намерен тримарана му недалеч от Азорските острови,с вдигнати платна,на палубата никой.Интересното е че никога не публикуват пълния текст от записките му в корабния дневник.От тези лични бележки били обявени само няколко фрагмента.Записките му съдържат нещо от рода на призив към човечеството.Кроухърст започва да пише това на 24 юни,съобщавайки че трябва да бърза защото му остават да живее само седем дни.Малка част станала достояние на обществото,и все пак нещо се е промъкнало. Става дума за необикновени неща.Той пише за „космическите същества”и за контакт с тях.Говори се за странна игра на съществата от космоса(бог и неговия син),основаваща се на преобразяването на маймуни в богове...„Играта беше великолепна дотогава,докато маймуните нищо не знаеха за боговете..”по натам фрагмента е цензуриран„Причината за много безпокойства на човека,пише той,е това че космитите си играят с нас,обичам играта,и съм на същото мнение като тях,изповядва той,но също така съм човек, и ме изпълва възмущение като си помисля за множеството страдания причинени на човека в тази игра на космическите същества...”повече пише в книгата на Патрис Гастон „Тайнствените изчезвания”.И така,искам да ви кажа,че когато прочетох това,бях разтърсена до дъното на душата си,нощ след нощ седях и мислех,кои сме ние,защо сме тук,кой ни е създал и има ли Бог и кой е той,само някакви преобразени примати ли сме,имаме ли душа,и разбрах защо съпруга на доктор Абигел Тейлър се гръмва с пистолет в главата,във „The fourt kind",зарових се в книги