На тази отдолу която снимах снощи заради дъгата след дълго-очаквания дъждец, освен напълно непонятните за мен бели артефакти в долната лява част на снимката при увеличение (особено ако я дръпнете и разгледате локално) може да се видят и светещи обекти в горната част на дъгата и снимката (не са изгорели пиксели
За по голям размер кликни върху снимката
На тази която щракнах веднага след горната по същия повод дъгата пък има 3 черни обекта над дъгата ще кажете птици - да ама не са - при увеличение въобще не приличат на птици пък въобще не хвъркаха като птици както се появиха за мигове така изчезнаха, имам и следваща снимка след 10 сек на която вече нищо няма.
На тази пък хванах светещия обект в долния ляв ъгъл на снимката - старото ми Кодаче (апаратчето) е с малък дисплей с лоша резолюция така че такива малки обекти с него снимам почти на сляпо - насочвам и ако се хване, че през дисплея от такива дребни обекти нищо не се вижда а визьор няма просто насочвам и щракам.
Тук обекта вече се е придвижил.
И за финал залеза заради който правих снимките онзи ден (Распутин бил казал че на 23.08.2013 залеза щял да е последен та реших да си го снимам
Имам и още снимки от тези два дни но подбрах най-интересните и качествените- извадя ли апаратче щракам поне 30 пъти все пак дигитална техника