Странно животно

trakiika222

Странно животно

Мнение от trakiika222 »

Бях на 11г.и както всяка лятна ваканция съм на моето село,на 7 км от гр.Чирпан.Бях се завряла в едно помещение залепено за сеновала и в двора с пилците.Там под покривите е празно, има само греди,и седя аз вътре,и по едно време чувам леко шумолене,вдигам глава и виждам това,само главата,беше като на рис но голяма като кучешка,на връхчетата на ушите кичури косми,очите светеха зелено,муцуната между котка и нещо друго.Аз обожавам животни,никога не ме е било страх от нищо като малка ,но тогава замръзнах.Кучешките му зъби се подаваха и стигаха до брадата му,стоях втрещено ни да викам ни да бягам .Гледахме се втренчено очи в очи доста,бях като хипнотизирана,след което главата изчезна назад и след секунди хукнах.Казах на баба,описах го,и тя каза че това е караконджул,в нашия край се говори за това ,плашеха децата„не ходи там че караконджула ще те вземе” ,и все питах дядо и баба какво е как изглежда,а те вдигаха рамене и казваха като дявол.Години не смеех да вляза там,а баба ме води да ми баят против страх.Като порастнах се сещах за това и си мислех да не би да е рис но някакъв мутант,що за зъби за Бога,висяха до под брадата,прилича на саблезъб тигър,питах баба от къде е защо му викат така виждала ли го е,каза че отвлича животни,не знае откъде е,отдавна е там и хората ги е страх от него,караконджул значи дявол или зъл дух нещо такова.Беше сиво,тъмно сиво с някакви шарки,май черни,около очите.
Публикувай отговор