Странни кръгове се появиха в дворове в Хасковско

west003

Странни кръгове се появиха в дворове в Хасковско

Мнение от west003 »

Десетки странни кръгове се появиха необяснимо в двора на кмета на димитровградското село Ябълково Иван Панчев. Кръговете са идентични с тези от двора на Ангел Вълков от хасковския квартал Болярово. Случаите са само в рамките на 2 дни - следите у Вълков се появили на 19 т.м., а тези край къщата на Панчев на 21-и. Кръговете върху люцерната на ябълковския кмет обаче са значително повече - над 50.

Изображение

"Досега не помня такова нещо да се е случвало в нашето село", сподели 62-годишният управник на Ябълково. На въпроса, дали допуска, че това може да са следи от НЛО, Иван Панчев коментира, че е напълно възможно, но все пак може само да се гадае.

Изображение

Изображение

Източник: novini.bg

Информация и от още един източник:

Вече цяла седмица Ангел и Господинка Вълкови умуват над необичайното явление, но нямат логично обяснение. В Болярово вече упорито подозират, че се е появило НЛО. Миналия четвъртък 65-годишният Ангел Вълков с изненада видял кръговете, появили се в тревата. Той е категоричен, че поне от година градината не е обработвана и не е пръскана с препарати, съобщи TV7.

"Отивах да пръскам дръвчетата и минавайки видях кръговете. В райграса няма, в тревата има, и то не един, а към 20 кръга", обясни Ангел Вълков.

Необичайното явление събрало всички съседи на Ангел, които дошли да видят с очите си окръжностите. Някои подозирали, че следите може да са от извънземно посещение, въпреки че в квартала никой не е чул или видял нещо необичайно. Ангел Вълков обаче е категоричен, че не вярва в извънземни.

Въпреки това, всяка сутрин преди да тръгне за работа, той първо минава през градината, за да провери дали кръговете са изчезнали. Но те са си на мястото.

За появата на подобни кръгове преди години се говореше и в асеновградското село Избегли. Едно от обясненията беше, че става въпрос за гъби от популярния вид челядинка, който расте в кръгове.

Източник: marica.bg

И още по темата:

Загадъчни кръгове по тревата в поповското село Горица

http://bolgari.net / 4.05.2009 г.

Двайсетина кръга и осмици изрисува по загадъчен начин тревата на бившето игрище в поповското село Горица. Първите “чертежи” се явили още по Великден и шашнали местните хора, които ден през ден обикалят запуснатия от 20-ина години терен и се чудят що за сила е изписала фигурите.

Изображение

Върху поляната е избуяла остра тъмнозелена трева, която рязко се откроява над по-слабите стръкове. Свежите треви обаче са подредени в доста правилни кръгове с диаметър от 1 до 8 метра. На три места има истински засукани осмици. Хора с повече въображение виждат и странна птица с разтворен клюн.

Всяка линия от фигурите е широка около 10-15 сантиметра и сякаш е изтеглена върху неравния земен лист с пергел.

“Кръстя се и се чудя кой господ да питам. Природна или извънземна работа е, хич не знам”, диви се и кметът Цветан Стайков.

Първа видяла кръговете секретарката на кметството Павлина Димитрова, която се разхождала с приятелката си от Варна Дони. Като стигнали до изоставеното игрище, ахнали от изненада.

“В първия миг беше стряскащо. Не вярвахме на очите си. Обикаляхме фигурите и се чудехме ние ли си въобразяваме, или са там”, разказва Павлина. Накрая тя се престрашила и влязла в един от кръговете.

“Полазиха ме тръпки. Сякаш някаква сила имаше там. Дали си внуших, или така стана - не знам”, разказва жената. Тя изтичала да викне кмета, а после и цялото село се извървяло. Странна била и тревата, очертала кръговете.

“Не й знам името на тая трева, но тя расте по мочурливи места, а там е сухо. И чудно как на цвят е по-тъмна от останалата. Едно време лично ходих да купувам тревни смески за терена, но тази растителност е друга”, категоричен е кметът.

От Великден насам Павлина всеки ден ходела да наглеждат фигурите. Неин познат предположил, че те имат извънземен произход и излъчват магнитни вълни. Сравнил ги с рисунките в едно плато в Южна Америка.

“То няма кой да ни каже какво става. Феномен е някакъв. Няма логично обяснение на кръговете, но няма как да са за лошо. Нещо добро ще ни вещаят”, смята секретарката.

Това е второ чудо за Горица напоследък, припомнят местните. Тук в края на март 66-годишният Никола Колев се спаси от сигурна смърт, след като сам излезе от близо 8 метров кладенец, където бил хвърлен от бандити. Крадците го набили, наливали му ракия в устата. Така мислели да заблудят полицията, че пиян е паднал в кладенеца. Те нямали и идея, че жилавият мъж от малък знаел да влиза и излиза от такива ями, защото баща му бил майстор и го водел със себе си при градежа на герани.

Бандитите - роми от селото, бяха задържани часове след спасението. Колев пък продължава да си пасе козите и овцете край село, недалеч от кръговете.

“Поличба някаква ще да е, ама каква - не знам - казва пастирът. - То, виж ,чудесата край нямат. Но мен ако питаш, това си е природна работа.” После обаче подкарва животните по краищата на поляната. Явно има едно наум и не пуска добитъка при кръговете.

“Надявам се да е хубав знак - казва кметът Стайков. - След земетресението през 1986 г. в Стражица селото запустя. Тогава бяхме към 850 души, но като се напукаха къщите, хората започнаха да бягат оттука. Сега я има, я не 200 човека. Наполовина сме българи на възраст, а наполовина - роми.”

После изведнъж се усмихва: “Днес ми се обадиха, че щъркелите ни най-сетне са дошли. Имаме едно гнездо и откога ги чакаме. Накрая рекохме: няма да си дойдат, опустяха ни душите. Ама, виж, върнаха се.

По в-к “Труд”, Антоанета Марчева – С. М.
Последно промяна от west003 на Вто Фев 27, 2018 10:44 am, променено общо 1 път.
west003

Продължение: Странни кръгове се появиха в дворове в Хасковск

Мнение от west003 »

Tайнствените кръгове се появяват по Задушница, родители вярват, че са знак от загиналия им син

Изображение

Земни кръгове и фигури с обгорели краища насред морава - това странно явление се появи два пъти за 5 дни на две различни места в Хасковска област и провокира хипотези и догадки, които стигат до свръхестественото и паранормалното.

Фигурите първо осеяха земята в хасковския кв. “Болярово”. После и в димитровградското с. Ябълково, където в края на миналата седмица кметът Иван Панчев откри в двора си близо 50 хаотично пръснати кръга в люцерната си на площ около декар.

Неизвестният чертожник е изрисувал повечето от окръжностите с абсолютно правилна
форма, а диаметърът им е от 20 до 50 см. Въпреки че теренът е бил засят равномерно с фураж, пръстта е избила в геометричната форма, а свежата растителност е с обгорели по контура краища.

Изображение

“Всеки ден съм по двора. Миналия четвъртък нямаше нищо, в петък - също. Кръговете се появиха изневиделица на следващия ден направо от нищото”, разказа селският кмет.
Той изключи възможността фигурите да са следствие на торене или пръскане. Животни също не били пускани на пашата, нито по моравата са били оставяни съдове, чиито краища биха могли да изсушат като обръч тревата.

Домашното куче вършело тоалета си на друго място - край дръвчетата. В същото време съседният парцел не е нашарен. “Абе има нещо, ама какво ли може да е, мамка му”, казва комшията на ул. “Бенковски” Хубен Пенев. И той като стопанина е разгледал мистериозните следи, но няма рационално обяснение за произхода им.

“Може да е всичко - от почва или болест до работа на Господ”, обобщава селянинът.
По подобен начин цъкаха и клатеха глави и в хасковския кв. “Болярово” в средата на миналата седмица. Тогава в двора на Ангел и Господинка Вълкови също по необясним начин за денонощие се пръкнаха същите кръгове, но освен тях имаше и елипси и осморки.

На място бе повикан агроном. Той оцени, че може да става дума за действие на хербицид при вида на попарената като от гореща вода трева, но собствениците отрекоха да са третирали почвата. Специалистът разрови и за следи от мицел на първата пролетна гъба - челядинката, но не откри спори, които причинявали изсъхването.

Комшията Хубен Пенев:
Изображение

“Причината трябва да са фитопатогенни гъби. Това се случва всяка пролет в необработени градини. Те се появяват върху плевели, които избуяват в края на зимата и после изчезват от само себе си”, коментира шефът на “Растителна защита” в Хасково Ангел Христов.

Инспектори от агенцията по храните изтъкнаха и друга възможност - теренът да е бил заливан с гориво като газ или нафта, а по-смели комшии заподозряха намеса на другоземна сила. И на двете места на кръгове с неведом произход нито собственици, нито съседи са чули нещо или пък са забелязали предизвестник на извънземни сили.

“Тези кръгове може да са знак от загиналия ми син. Поне на мен ми се иска да вярвам, че е така”, предположи вчера Иван Панчев. Допълнителен аргумент е, че непонятните кръгове се появяват точно на Задушница. “В 13,30 по обяд някой звънна на входа.

Отворих: нямаше никого. По-късно звънецът пак се задейства и пак нямаше човек пред портата”, добави Панчев. Кръстеният на сега 91-годишния си дядо Панчо млад мъж заминал за Америка преди 8 г. първоначално на студентска бригада. Решил обаче да прекъсне следването и да остане в Щатите.

“Допита се първо до нас дали да се връща. Ние му казахме сам да прецени”, уточнява родителят. В последния ден на април м. г. Панчо излязъл от квартирата си в предградие на Чикаго и поел на курс с камион. На границата на щатите Луизиана и Тексас заради станала по-рано катастрофа в съседно платно на магистралата друг тежък камион отпред рязко набил спирачки. Панчо не могъл да реагира, ударил се в задницата на тира и загинал на място.

“Смятам, че тези кръгове крият послание. Може би по-мащабно от знак от починалия ми син. Беше ми подсказано, че смисълът му ще се изясни след 2 до 4 седмици”, каза и съпругата на кмета Снежана.

Звънецът на входната врата, който се задействал сам два пъти в деня на появяването на кръговете:
Изображение

Фамилията прочела в интернет, че наш професор можел да разчита подобни графични загадки. Съпрузите щели да го издирят и да му пратят снимки за тълкуване. Иначе историята на разрешени и останали без отговор екстраординерни случки в региона е богата. Още преди 20-ина години пенсиониран военен от Любимец почти всяко лято алармираше за летящи чинии над града.

“Моля ви, поне не го пишете, когато аз съм на дежурство”, призоваваше тогава действащият майор от авиацията Иван Тошев, на чиито служители - планшетисти, той възлагаше пълно калкиране на въпросното пространство по заповед от Министерството на отбраната.

Преди 10-ина години жителите на харманлийската махала Маламардере бяха в паника.
В ромския квартал се бе заселило извънземно. Искало да заплоди жена. Паниката и истерията сред местните бе толкова голяма, че дни наред патрулки на полицията бяха на денонощни дежурства на мястото.

Следващата зима същото извънземно бе нарочено за похищението на едногодишно бебе също от ромска махала, но на Симеоновград. В съседното на Ябълково димитровградско с. Горски извор преди време в една от къщите се засели полтъргайст. Мистерията се разкри след няколко дни, когато невръстно циганче бе хванато да краде в трополящия таван на имота.

Не се сбъдна и пророчеството на астролога Емил Лещански. Според неговите изчисления навръх Великден на 2009 г. унищожително земетресение трябваше да събори от основи областния град Хасково. Въпреки че гадателят се изложи с прогнозата, хиляди повярвали прекараха на открито в градини и паркове безсънна нощта на Рождество - на 19 срещу 20 април.

Източник: 24chasa.bg
Публикувай отговор