На 17.03.2016 г. около 23:00 ч. в покрайнините на град Добрич е наблюдаван триъгълен НЛО. За това съобщава С.М., член на клуб „Търсачи на алтернативни форми на живот“ – Добрич. Като опитен наблюдател той успял да забележи много детайли на самото събитие, макар да е протекло за много кратко време. Специално за сайтa ни ufo.bg ето и неговото описание:

„На 17 март вечерта видях нещо, което първоначално ми се стори като оптическа илюзия, понеже беше за кратко – около секунда.

През нощта, когато гледаш към светлини и после ако погледнеш към празното небе, понеже сигналът до мозъка идва по-бавно и имаш илюзията, че виждаш светлина там, където няма.

Тази вечер обаче светлинния обект, който видях за около секунда беше с големина и форма много по-различна от светлините наоколо.

30 минути след това оглеждах всички светлини дали случайно някоя не е с подобна големина и форма, както и наблюдавах небето, за да се появи обекта отново.

НЛО беше с формата тъп триъгълник, като тъпият връх беше надолу и обектът бе обърнат леко надясно. Той светеше с ярко бяло-жълта светлина, като е възможно да е бил триизмерен (аз го видях като триъгълник), понеже по краищата светлината беше малко по-тъмна.

Обектът беше много голям, като протегна ръката си напред, заемаше пространство колкото 3 пръста един до друг. Появи се внезапно в посока запад ( наблюдението е от кв.Дружба 4 в посока кв. Балик) и просто висеше в пространството за около секунда-секунда и  половина, след което внезапно изчезва.

Ако не е било илюзия, все някой друг ще го е видял, защото беше наистина много голям.
Височината, на която се намираше, беше около 35-40 градуса спрямо повърхността на земята. Тъпият ъгъл на триъгълника (може и обърната чиния да е било, ако е бил триизмерен обект) беше над 120 градуса.

Събитието беше около 23 часа.

Ако някой друг го е наблюдавал нека да пише!

Като допълнение С.М. казва: Може да се добави, че НЛО, ако е обект, е било не много далеч от земята, на няколко километра, понеже очертанията му бяха много ясни. Дори да е било на километър-два, ако става дума за обект, той би бил огромен, от порядъка на 100-200 метра в диаметър.

Вече има съобщения за наблюдения на други подобни по големина и форма обекти на територията на България.

Следващата илюстративна снимка прилича на наблюдаваното НЛО, като цвят, наклон и  големина, но разликата е че формата е триъгълна.

ufo_light

Мрежата на Обединените Български Уфолози очаква Ваши писма на нашата електронна поща или на страницата ни във Фейсбук!