Наша читателка сподели наблюдение на НЛО над Добрич след като се впечатлява от подобни явления описани в няколко статии в сайта ни ufo.bg.

Под статията „Наблюдение на 3 оранжеви НЛО над Варна на 26.05.2012 г.“ г-жа Митева публикува коментар: „И ние със съпруга ми видяхме същото НЛО, само че беше към 2:30 сутринта. Това оранжево НЛО явно е едно от най-любопитните. Чудя се какво ли искат да ни покажат и какво следва…“

След като се свързахме с очевидката на странното явление, тя беше така любезна да разкаже подробности за случая:

„Здравейте, ами помня че беше към 2:30, а може и в по-ранните часове на сутринта. Малкото ни детенце се събуди и поиска вода, като с това се зае баща му… отиде до кухнята донесе вода, а аз си бях останала в леглото. Малкия се напи и веднага заспа. След като остави чашата съпруга ми също си легна. Аз веднага съм се унесла, а той се е загледал в прозореца.

Явно е гледал известно време светлините, преди да ме събуди да ги видя и аз. Казвам светлините, защото той ми разказа, че отначало били няколко по-малки светлинки, които се слели в една голяма. Тази голямата видях и аз, когато той започна да ме бута и да шепне развълнувано: „Коте, коте виж НЛО!“

Скочи от леглото и дръпна пердето, навън помня че беше много мрачно и облачно и тази сфера се носеше под облаците… Лoгично е да си го помисля, защото ако бе по-нависоко нямаше да се вижда от облачното небе. Честно казано не се уплаших, но ми стана… неприятно, вероятно защото това бе поредното доказателство, че не сме сами и че много неща които се случват на Земята се покриват умишлено така да се изкажа :).

Подобно НЛО на наблюдаваното в Добрич
Подобно НЛО на наблюдаваното в Добрич

Та съпругът ми отиде до прозореца и не спираше да я гледа тази светеща чудесия, която бе оранжева на цвят, много интензивен и ярък цвят, като премигваше леко, а на големина може би колкото Луната… големичка беше и сякаш бе доста близо до нас. Движеше се много бавно, после се спря за малко на място и отново потегли по посока изток и така аз я изгубих от поглед. Тук трябва да уточня, че живеем в блок на ул. „Дунав“.

Съпругът ми не спираше да гледа с полуотворена уста, беше се облегнал спокойно на прозореца и накрая каза: „Ето, сега ще изчезне, те винаги така правят, шейпшифтинг бейби“! Погледа за още секунда-две и наистина изчезна. Аз все така си стоях в леглото и не помръдвах. За съжаление не успяхме да реагираме на време и да го заснемем.

Впечатлена бях от хладнокръвието на съпруга ми, който знае много интересни факти, чел е много за НЛО и пр. и знаеше точно каква ще бъде следващата „стъпка“ на този обект.  Дата също не помня, но бе в началото на март месец.  На другия ден разказах това на кой ли не :))).

Съпругът ми твърди, че е виждал и друг път НЛО от терасата ни, но не като това…“

За илюстрация на този разказ, публикуваме и видео, което прилича на наблюдението над Добрич и е от същия месец в годината. Заснети са оранжеви сфери над гората Боузи в Англия на 21.03.2013 г. вечерта.

В заключение може да се каже, че наблюдаваните НЛО не могат да се обяснят с обикновени летателни апарати или с нещо познато. Какво представляват може само да предполагаме. Ще продължаваме да публикуваме вашите истории на сайта ни ufo.bg, но затова трябва просто да ни пишете.