Лятото на 1947 година преобразява историята на малкото градче Розуел в щата Ню Мексико и вече нищо не е същото както преди.

Спокойствието и изпълненото с еднообразие дни на градчето от пустинята е разтърсено от мълвата за катастрофирал летателен апарат от друг свят. За първи път в историята на човечеството същества от друга цивилизация са видяни от същества от Земята. Кой ли е можел да предположи, че от тогава до сега това място ще предизвика толкова много спорове и дискусии.

Roswell New Mexico
Розуел, щата Ню Мексико, САЩ

Roswell crash UFORoswell crash UFO

Един ден просто реших и тръгнах за Розуел, да проверя лично как стоят нещата. След многочасово нощно шофиране през Колорадо почти на зазоряване пристигнах в градчето, където почти всеки ще ти разкаже истории за НЛО и извънземни.

Roswell crash UFO
Иван Иванов пред табелата на Розуел

UFO museum

Дружелюбни и приятни американци след като откриха акцента в английския ми ме попитаха от къде съм. Казах, роден съм в малка държава в източната част на Европа, казва се България. Ааа, България, беше учудването им. Разговарях с обикновени хора и всеки бързаше да разкаже необикновената история за катастрофиралото НЛО.

Какво всъщност е станало, нека се върнем назад и погледнем фактите такива каквито са.

Мак Бразел собственик на ранчо в Ню Мексико яздейки своя кон в компанията на сина на неговия съсед Флоид и Лорета Проктер решили да нагледат фермата с овцете, защото предната нощ е бушувала свирепа буря в района.

ranches in New Mexico
ранчо в Ню Мексико
Roswell ufo crash
Мястото, където се разбива НЛО през 1947 сега е частен имот
Roswell ufo crash
Пътя към мястото на разбитото НЛО през 1947 г. до Розуел
Roswell ufo crash
Тук се е провел НЛО фестивал през 1997 г. в близост до участъка на падналото НЛО
Roswell ufo crash
Монумент на мястото на разбиването на НЛО

След като са яздели известно време Бразел забелязал множество парчета които приличали на късове отломки на метал, които били разпръснати в целия район. Продължили да разглеждат мястото докато изведнъж забелязали странна вдлъбнатина в земята като изкоп с дължина около 30 м. Бразел взел едно от по-големите парчета и решил да го покаже на неговия съсед Проктор.

metal ufo metal ufo

Господин Проктор се е преместил от ранчото по-късно в покрайнините на града, но си спомня, че Мак Бразел му е показал нещо от странен материал. Проктор е споделил, че може би това е парче от НЛО или част от някакъв правителствен проект и е посъветвал Бразел да намери шерифа и да разкаже за инцидента. Ден или два по-късно Мак Бразел кара до Розуел, среща се с шерифа Джордж Уилкок, който от своя страна докладва на майор Джеси Марсел от разузнаването.
За няколко дена ранчото на Бразел е било отцепено от военните и всички късове били събрани. Мястото било разчистено напълно.

army Roswell ufo incident

На 8 юли 1947 местната преса излиза с материал във вестника, че останки от катастрофирало НЛО са били събрани и случая е покрит от Лейтенант Уолтър Хат а също и под ръководството на командира на 509 бомбена група в Розуел полковник Уйлям Бланчарт.

balloon

Часове по-късно на пресата е бил показан метерологичен балон, и е било съобщено от воените, че не е било НЛО, а най-обикновен балон.

Глен Денис е млад човек, служител в местната погребална агенция Балард, получава няколко странни телефони обаждания същия ден следобяда от моргата на болницата. Служителят от моргата го е попитал дали имат няколко малки ковчега с херметично затваряне, а също се е интересувал как може да запази няколко тела, труповете на които трябвало да бъдат транспортирани в продължение на няколко дена. Денис пристига в болницата по-късно същата вечер, където вижда големи късове странен материал, гравирани със странни знаци във военната линейка паркирана пред болицата.

signs peace ufo

Когато се е опитал да влезе в лечебното заведение за да посети медсестра негова приятелка, неочаквано е бил принуден от няколко военни да напусне сградата. На следващия ден той се вижда с приятелката си и тя му разказва и нарисува телата, които са били докарани от военните.

ufo crash alien ufo crash alien

Няколко дни по-късно медсестрата е била изпратена на работа в Англия от болницата без много обяснения.

Според разследването на Дон Шмид и Кевин Рандъл в тяхната книга „История на катастрофирали НЛО”, в която е описана историята на инцидента в Розуел ние разбираме години по-късно от проговорили военни, участвали в това разследване.

В продължение на няколко дена от военната база са засичали на радарите си НЛО, югоизточно от Ню Мексико. В нощта на 4 юли 1947 радарът отбелязал, че на около 30-40 мили северозападно от Розуел трябва да е кацнал НЛО.
Очевидецът Уилям Уооди, който живее на изток от Розуел си спомня, че е бил отвън с неговия баща в същата нощ и са видяли някакъв летателен апарат със сребриста светлина, който буквално се е забил в земята.

ufo crash
катастрофиралото НЛО край Розуел?

Няколко дена по-късно Уйлям и баща му са се опитали да локализират мястото, където е трябвало да бъде обекта, но са били посрещнати от военните и ескортирани от тях до напускането им от зоната.

UFO museum

В днешно време общината на Розуел е предоставила сграда на Мейн стрийт почти в центъра, която изпълнява функцията на Музей на НЛО. Доколкото ми е известно е единствения в света, в който са експонирани макети на телата намерени в катастрофиралото НЛО, също така и множество снимков материал предоставен от бивши служители от тайните служби, ЦРУ, ФБР и от Пентагона. В малък кинотеатър в същата сграда можете да видите и множество документални филми свързани с НЛО.

Roswell museumRoswell museum

Всъщност този инцидент с Неидентифицирания Летящ Обект /НЛО/ е и главната причина тогавашния президент на САЩ Труман да нареди на военните да се открият Досиетата Х и по-специално секретния проект Маджестик, който е бил финансиран със специален бюджет. От тогава до сега са били създадени много други тайни проекти с цел изучаване на НЛО и посетителите от други извънземни цивилизации.
Такива проекти с „черни” неофициални бюджети са: Синя Книга, Маджестик, Новал, Кралски, Космик, Червен Флаг, Пахута Меса /Зона -51/, Блак Джак Тийм и много други.

ufo crash model
макет на разбитото НЛО

Всеки от тези проекти е имал своето предназначение. През годините много НЛО апарати са били прихванати и скрити в тайни военни лаборатории, където са били проучвани и в последствие откритията са намерили приложение главно във военната индустрия. Твърди се, че самолета Стелт е рожба на извънземни технологии. Учени от висока класа участващи в някои от тези проекти, в днешно време работят за създаване на летателни апарати, с помощта на Транс Дименшънъл Физикс /Trans Dimensional Physics/ за да преодоляват скоростта за движение в пространството, нова технология за скорост по-голяма от скоростта на светлината, за преодоляване на материята, нещо отвъд електроните, отвъд скоростта на фотоните.
По думите на д-р Стивън Гриър, основател на CSETI /Център за Изследване на Извънземен Разум/, извънземни цивилизации ни посещават от дълго време и съвсем скоро ще се осъществи мащабен контакт. Според д-р Гриър такъв контакт само бил от полза за нашата Земна Цивилизация, особено сега, когато живо се нуждаем от нови екологични източници за енергия. А такива има и могат да бъдат приложени на Земята.

Зная, че когато четете това може да ви се стори като добър сюжет за фантастичен филм, но това не е фантастика. Това е реалност и по-добре да се подготвим психически за един бъдещ скорошен контакт и да имаме надежда за един по-чист и по-мирен свят.

автор:
Иван Иванов
САЩ