За наблюдение на множество оранжево-червени светлини над София на 26.08.2012 г. съобщава очевидец. Последния е успял и да ги заснеме с фотоапарат.

Ето какво пише свидетелят в писмото си до пощата ни ufobg@ufo.bg:

„На 26.08.2012 г. към 00:30 ч. до 00:50 ч. видях множество светещи оранжеви светлини в небето, излизаха откъм близката сграда до блока, в който живея.

До сега не бях виждал нищо подобно. Движеха се бързо и някои от тях изчезваха в небето, а други отлитаха в различни посоки.

Е, все пак се сетих, взех фото апарата и щракнах няколко снимки.“

НЛО София 1

НЛО София 2

След като изпратихме допълнителни въпроси свидетелят на наблюдаваните светлини уточни, че обектите са били около 10-12, летели са сравнително бързо – примерно по-бързо от скоростта на самолет. Снимките са правени с фотоапарат Samsung Digimax A 503.

НЛО София 3

НЛО София 4

Относно снимките трябва да направим уточнението, че светлинните дири са се получили вследствие на снимането от ръка.

Същия свидетел ни изпрати ново писмо с други наблюдения на подобни светлини:

„На 2.09.2012 г. също видях 3 такива обекта. Часът беше около 00:20 ч. – 00:25 ч.  Появяваха се от зад Витоша.“

Поради малкото информация относно наблюденията, не може да се каже точно какво е видял въпросния очевидец. Особено като се има впредвид, че подобни обекти вижда за първи път. Много е вероятно и да са китайски фенери, но тъй като за момента тези светлинни обекти не са идентифицирани, те влизат в графата НЛО.

Като илюстрация Ви предлагаме едно видео именно с китайски фенери, публикувано от потребителя във форума ни nestorbg55, който има няколко публикации и снимки за наблюдения на НЛО над Перник, кв.Мошино.

Очакваме при наблюдения на НЛО или ако имате информация за странни явления или други загадки да ни пишете в пощата на Мрежата на Обединените Български Уфолози или във форума на сайта ни.