13-ти октомври 2010 г. – Ню Йорк Сити.  Тълпи от хора гледали втренчено в небето неизвестни летящи обекти.

Случаите са отразени от няколко новинарски мрежи.

В-к „Ню Йорк Таймс“ (New York Times): „По принцип ние не отразяваме сигнали за НЛО, но днес получихме обаждане от пенсиониран офицер, бивш генерал от службите на NORAD. Той твърдеше, че вероятно има нашествие на извънземни и това ще е добре да бъде документирано от нас (New York Times). Според думите му това твърде вероятно е да ТЕ да идват да правят тест по проект BLUE BEAM (Синьо Кросно, буквален превод), като вид операция.
Днес получавахме стотици обаждания от граждани за наблюдаване странни светлини в небето. Тази история днес се разпространяваше изключително бързо като вирус, не само по ABC а и от FOX NEWS, The New York Daly News, New York Post, но също така и по Tweeter, YouTube, Facebook. Ще трябва да припомним на скептиците, че сигналите са реални и обектите ще бъдат подложени на изследване по снимков и видео материал.“

Журналистка: „Получихме обаждане от граждани, че наблюдават от 23-та лица на Манхатън странни светлини в небето. Пристигнахме възможно най-бързо и видяхме дузина групи тълпи от хора, които се бяха скупчили и втренчили поглед в небето. Там наистина имаше около стотина странни светлини. В последствие пристигна и полицейски патрул на мястото. Някой се беше сетил да позвъни на телефон 911. Събитието започнало към 13.30 и продължи до 16.30. Наблюдавахме стотици светлини, които пресвяткаха и се движеха по необичаен начин. Появяваха се и изчезваха. Говорителят на FAA (Федерална Авиационна Администрация) Джим Питърс сподели с нас, че са получили множество телефонни обаждания от граждани, които са се интересували, какво е било това на небето? Радарите на FAA не са засекли по това време в тази част на небето самолети или каквито и да е било други земни летателни апарати. На въпроса ни, какво са наблюдавали, ни беше отговорено, че със сигурност не е било летателен апарат със земен произход.”

Свитедетели:

Даниел Колтън 52 г.
„… Хайде стига, това не бяха метериологични балони и самолети. Това накара всеки да спре на улицата близо от две пресечки. Всеки нюйоркчанин ще ви каже, че това е нещо извънаредно невероятно.”

Питър Браян 32 г.
„Аз видях пет или шест светлини блестящи в небето. Няма никакъв начин това да са самолети или метерологични балони. Това беше мого, много странно за мене.”

Тим Паол 2 г.
„Това беше най-чудноватото нещо, което съм виждал в моя живот. Приличаше на нещо продълговато със светлини, и като че ли искаше всички да го видят. Аз почти си помислих, че ако са извънземни току ще слязат и ще се представят.”

Ричард Молина 42 г.
„Много ми заприлича като във филма “Predator” (Хищника). Много силно се изплаших, стотици хора се бяха втренчели в небето. А това наистина си беше събитие”.

Фотограф от ABC
„Бях в дневната си стая, когато забелязах през прозореца множество странни светлини, вероятно около 50. Всички правиха едно и също. Премигваха и се движиха по един и същ начин. После изчезнаха. Остана една, която по всичко приличаше на звезда. Опитах се да я заснема, и когато фокусирах открих в центъра по-силна жълтеникаво бяла светлина, а около нея блещукаха сини светлини. Но с невъоръжено око се виждаше само ярка бяла светлина.”

Жена на около 30 г.
„ Мой колега ме дръпна за ръката и каза: Ела, ела да видиш НЛО. Когато отидох до прозореца, видях светлините. И си казах, това ще е НЛО. Бяха много далече. Много приличаха на звезди. Обаче светлините се появяваха и изчезваха, което не съм наблюдавала при звездите.”

Жена на около 25 г.
„Аз не смятам, че е било НЛО, но може би греша. Единствено, което искам е, да не ни наранят, ако дойдат.”

Мъж на около 25 г.
„Аз видях каквото видях и зная, че е реално и това е прекрасно. Ние не сме сами. Това е страхотно.”

Аз видях няколко видео записа в нета и не мога да кажа категорично какво е.  Но е факт, че стотици хора по едно и също време са наблюдавали феномен, който може да бъде квалифициран като НЛО, защото не може да бъде идентифициран, класифициран като нещо познато, обичайно. Реакцията на очевидците е интересна от чисто психологична гледна точка. Всеки реагира по свой начин, защото всеки е индивидуалност. Повечето от наблюдателите посочват, че са изненадани и много впечатлени от видяното. Като се има в предвид в какво време живеем – на високите технологии и интелигентността на свидетелите, забелязвам, че макар да са гледали толкова много фантастични филми не е достатъчно да се намерят бази за сравнения. Следователно видяното не може да бъде сравнено с нещо, което познаваме, макар и да живеем в технологичен свят. Можем да сравним днешните очевидци с тези от древността, отпреди 100, 200 и повече години назад във времето, макар че предците са били по-категорични в сравненията си, като са ги нарекли Богове.

Още видео по темата:
НЛО над Ню Йорк

Автор: Иван Иванов, САЩ