Снимка със заснет Неиндитифициран обект се получи в пощата на сайта ни ufo.bg. Виктор заснел пейзажи в района на селата Рударци и Мърчаево, намиращи се в близост до Перник. По-късно след като разглеждал сниманото на компютъра си, автора забелязва тъмен обект в дясната част на една от снимките. Какво може да е това, беше въпроса към нас?

НЛО Рударци

НЛО Рударци

Според Виктор приблизителния час на снимане е около 14:00 ч. в дните между 25-30-ти май 2012 г. Снимано е с мобилен телефон Sony Ericsson Xperia X10 с 8 мегапикселова камера.

Какво може да се каже за този обект? След увеличение на снимката ясно се вижда, че той отразява светлина. Това говори, че НЛО все пак е материален обект. Дори и с тази разделителна способност на камерата на телефона, за съжаление образа не е много ясен за да може да се направи някакъв подробен анализ, а освен това и информацията по случая е много оскъдна.

Единствено може да се каже, че този обект е физически и реален и се е появил в дните след голямото земетресение в Пернишко, като не може да се твърди за някаква връзка с него. Селото, до което е заснето това НЛО – Рударци е разположено на югозападния склон на Витоша на 7 км отстояние от гр Перник и на 16 км от София.

карта Рударци

Надяваме се и други очевидци да се обадят или изпратят снимки за да можем да допълним по-подробно общата картина за активността на НЛО. Но нека да бъдат така добри, да дадат колкото се може по-подробна информация за да ни помогнат в проучването на тези феномени.