Странни фигури в тревата са се появили в полето в покрайнините на пловдивския квартал Коматево. За това съобщават местни жители на сайта ни ufo.bg.

На 25 април 2014 г. агенция БЛИЦ публикува статия със заглавие:  „Мистериозни кръгове втрещиха Пловдив“.

Благовест Кочев и съпругата му Нина останали доста учудени, когато сутринта станали и докато пиели кафе на терасата, надзърнали през прозореца. Удивителната гледка е заснета от Кочеви. Съседът Владимир Минев пък в същото време усетил странно напрежение. Срещу блока има три ниви, засети с пшеница. „Само средната обаче е посетена от неизвестните същества, личи си, че човешки крак не е стъпвал. А тази нощ нямаше нито буря, нито вятър, за да се образуват подобни фигури”, разказва Кочев, който е бивш полицай.

Странните фигури заснети от сем.Кочеви, снимка БЛИЦ
Странните фигури заснети от сем.Кочеви, снимка БЛИЦ

По-нататък в статията се уточнява, че свидетели на случилото се са и десет съседи, които също вдигат рамене в почуда от явлението.

Ето и линк към самата статия, където има публикувано и видео, заснето от очевидците.

http://www.blitz.bg/news/article/263991

С Мрежата на Обединените Български Уфолози се свързаха и някои от гореспоменатите съседи след като пуснахме тази публикация във Форума на сайта ufo.bg.

Ето част от писмото им: НИЕ със съседи се обадихме и изпратихме материали (в БЛИЦ) за това което се случи, с желанието повече хора да разберат за тези НЕЩА. Срещу новия стадион на Ботев… гледката е уникална, от птичи поглед ще се разкрие това, което трябва да означава. Но ние не можем да направим по-високи снимки освен от 5 етаж на блоковете (това е най-високото). Вие сте от хората, който вярвате в тези неща. Надявам се да Ви изкуша да се поинтересувате и сами се организирате да разберете за какво става въпрос!“

Още на следващия ден, 27 април 2014 г. членове на клуб „Космос“ от Пловдив, като представители на Мрежата на Обединените Български Уфолози посетиха въпросното място. Това са ниви в покрайнините на града. Странните фигури са заснети и бяха разпитани местни хора.

Председателят на клуб „Космос“ инж.Владимир Петров коментира пред камерата своите наблюдения в процеса на заснемането.

„Житните кръгове“ в Коматево – 27.04.2014 г. (клип 1)

 

След обхода на района екипа попада на човек, чието ранчо е най-близо до „кръговете“. И тук историята може би намира своето логично обяснение. Очевидецът споделя, че е виждал „танц“ на бездомни кучета из нивите.

 

Пряк поглед към улегналите класове от 2 метра височина (клип 6).

 

В крайна сметка, след огледа и разпита на свидетели инж. Вл. Петров направи заключение, че липсват основания сигналът да се причисли към феномена на „житните кръгове“!!! 

Най-вероятната причина е играта на бездомни кучета във въпросния участък, наблюдавани от хората в съседство.

Понякога истината за дадено събитие, макар и да ни се е струвало доста загадъчно се оказва лесно обяснима. Това по никакъв начин не омаловажава феномена „житни кръгове“. В България са се появявали и вероятно ще продължат  да се появяват тези загадъчни структури.

И ние от Мрежата на Обединените Български Уфолози се надяваме ако някой документира подобно събитие да се свърже с нас на сайта ни ufo.bg!