Около полунощ на 18 април 2020 г. над град Кубрат, област Разград е забелязан светещ НЛО. Това съобщи за сайта ни ufo.bg местна жителка. Тя е успяла с мобилния си телефон и да го заснеме.

Ето какво ни писа С.М.:

„Здравейте, от гр. Кубрат съм. Заснех това светещо тяло с телефона си на 18.04.2020 г. късно вечерта около 00.00 часа. НЛО се движеше над отсрещния блок, светеше отначало в цвета на огъня, движеше се бавно, после спря и започна да свети в бяла светлина и да мига. Върна се обратно и изчезна на горе в небето. През цялото време се движеше много бавно. Изпращам снимки, моля отговорете ми.“

За да разберем повече информация зададохме няколко въпроса на свидетелката, на които тя ни отговори любезно:

  1. Как забелязахте този обект? Моля опишете по-подробно.

      С.М.: Бях легнала и гледах телевизия, прозореца ми гледа в нея посока. Никога не затварям щорите. Не бях сама. Видях че нещо светещо се движи върху блока отсреща. Аз живея на 4-ти етаж, а отсрещния блок е 5 етажен, и е много близо до моя. Изпращам снимка точно къде го видях. И станах и го гледахме заедно с човека, който беше при мен. От мястото, което го виждахме беше колкото хандбална топка, която свети цялата. Движеше се успоредно на блока в права линия.

2. В каква посока сте го видели?

СМ: Когато светеше в жълто се движеше от дясно на ляво, после спря в края на блока/поне така изглеждаше/, издигна се по-високо и започна да свети в бяло и да премига. Мигайки се върна обратно, но си личеше че е по-високо или може би от светлината така изглеждаше не знам. Постепенно отиде на горе и изчезна.

 

3. Колко време протече наблюдението?

СМ: 4 – 5 минути

 

4. Сравнете големината му с нещо познато.

СМ: Колкото хандбална топка, движеше се бавно и в двете посоки.

 

5. Каква му беше скоростта, спрямо самолет примерно или на друго нещо познато?

СМ: Човек, който върви нормално без да бърза.

 

6. С каква светлина светеше – постоянна, примигваше ли?

СМ: Когато светеше в жълто беше постоянна светлина, когато светна в бяло започна да премига. През цялото време се движеше с една и съща скорост.

 

7. Други хора наблюдаваха ли го?

СМ: Да. Не бях сама.

 

8. Виждаше ли се Луната? Ако да, в каква посока беше тя?
СМ: Не обърнах внимание.

 

9. С какво сте снимали?

СМ: С телефон. Снимките са направени когато светеше в жълто. Изпратих и една снимка, която е уголемена.

СМ: На почти 39 г. съм, учителка от 15 г. Прозореца беше затворен през цялото време и телевизора работеше, не чухме звуци. Както казах не бях сама, когато го забелязах. Започнахме да го наблюдаваме и анализираме, дори си помислихме, че някой си прави шега. Виждали сме дронове и фенери летящи, дето се палят много. Но това беше различно. Движеше се сякаш е живо. Точно за това го снимах.

На въпроса какво може да е този обект, ако се доверим на свидетелите, които изключват възможните версии за дрон или китайски фенер, то отговора единствено е че това е НЛО – неидентифициран летящ обект. Не можем да кажем какъв е неговия произход, нито неговата цел, но е факт!

Над Варна на 27 март 2020 г. около 14.00 ч. беше документиран подобен случай. Явно тези обекти не се интересуват от времето и мястото си на появяване. Можете да прочете за случая от Варна тук:

Ярко светещо кълбо над Варна

Ако и Вие уважаеми читатели имате интересни наблюдения на НЛО или нещо друго странно, можете да ги споделите с експертите от Мрежата на Обединените Български уфолози, а ние ще се опитаме да намерим отговори!