В началото на месец май 2020 г. в продължение на няколко вечери е наблюдавано НЛО над град Неапол, Италия. За сайта ни ufo.bg това ни съобщи наша сънародничка, живееща там. Освен това тя е успяла да направи и няколко снимки.

Ето какво ни написа Д.В.: „Здравейте! Бих искала да споделя нещо ! От една седмица наблюдавам странна светлина в небето, която слиза много ниско, почти до купола на църквата в Неапол. Тази нощ, 9.05.2020 г. слезна до покрива на 3 етажна сграда ! Ето какво успях да заснема.“

– В колко часа наблюдавахте този обект и колко време? Каква е посоката спрямо посоките на света?

Д.В.: Тези дни (началото на май) всяка вечер от 21.30 до 22.30 ч. се наблюдаваше този обект, след това не се вижда . Тази нощ – 9.05.2020 г., в 0.05 часа беше много близо, за секунди, без шум и след което започна да се вдига нагоре и за секунди изчезна. Посоката е запад.

– Можете ли да кажете колко може би е големината на обекта, примерно спрямо друг познат обект? Какъв е цвета на обекта? А менеше ли се?

Д.В.: Когато е по високо светлината е жълта и разпръскваща. Когато го видях наблизо приличаше на огнено кълбо. Имаше много силна ярко червена светлина отвън и по-бяла вътре. Наблизо големината му беше около 30 см. Сменяше си светлината, когато е по близо е червена, а по далече е жълта.

– Някой друг наблюдавал ли е това?

Д.В.: Да, видяха го още двама мои близки.

 

От информацията, която имаме може да се направи заключението, че този НЛО е бил доста голям, не прилича на познати обекти. По метода на изключването не може да е обикновен летателен апарат – твърде голям и безшумен, стои неподвижно дълго време – повече от час, придвижва се доста бързо. Поради липса на повече подробности остава заключението, че е НЛО – разбира се като не уточняваме неговия произход!

Очакваме и други наблюдения, снимки или видеа за сайта ни ufo.bg.